Messi are o mare problemă: s-a aflat câte penalty-uri a ratat de când joacă la Barcelona. Procentaj alarmant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi
Lionel Messi

După 153 de zile şi 29 de meciuri fără înfrângere, Barcelona a fost învinsă de concitadina Espanyol, plătind scump penalty-ul ratat de vedeta ei.

Barcelona n-a câştigat, deocamdată, niciun trofeu în acest sezon, însă merită din plin unul pentru modul în care a depăşit o situaţie critică.

În luna august, catalanii primeau o dublă lovitură: plecarea lui Neymar şi pierderea Supercupei Spaniei de o manieră categorică în faţa celor de la Real Madrid: 1-3 acasă, 0-2 în deplasare.

La momentul respectiv, trupa pregătită de Ernesto Valverde părea una debusolată, iar golul lăsat de Neymar era, în opinia majorităţii, imposibil de umplut. Ce a urmat? O serie de 29 de meciuri în toate competiţiile în care Barca a înregistrat un bilanţ fantastic: 23 de victorii, 6 egaluri, 0 înfrângeri! Astfel, Messi şi compania sunt acum pe locul 1 în La Liga, la nouă puncte de cea mai apropiată urmăritoare, şi-au câştigat la pas grupa din Liga Campionilor şi aşteaptă „dubla“ cu Chelsea din optimi, iar în Cupa Spaniei au avansat până în sferturi. Surprinzător, tocmai aici s-a oprit invincibilitatea catalanilor.

Diego Lopez, coşmarul lui Leo

Pe „Cornella de Llobregat“, în turul sferturilor din Cupa del Rey, Espanyol a reuşit să facă ce n-au izbutit în această stagiune echipe precum Juventus, Atletico Madrid sau Valencia: să învingă Barcelona! Ce-i drept, Valverde a trimis pe teren garnitura secundă, începând partida cu Jordi Alba, Luis Suarez sau Rakitici pe bancă. Chiar şi aşa, Barcelona a avut ocazia de a deschide scorul în minutul 62, însă Messi a ratat penalty-ul. De fapt, şutul argentinianului a fost parat de portarul Diego Lopez, fost la Real Madrid şi AC Milan, acesta devenind primul goalkeeper care a apărat două lovituri de la 11 metri în faţa lui Messi. Iar Leo, un fotbalist genial, rămâne cu o problemă de la punctul cu var: de când joacă la Barcelona a ratat 21 din 86 de penalty-uri executate. Adică 32%. Prea mult parcă pentru un fotbalist care face ce vrea cu mingea.

Iar miercuri seara, ratarea lui Messi a fost plătită scump de Barcelona. Espanyol a suferit, s-a baricadat în faţa propriului careu, însă echipa lui Quique Sanchez Flores a dat lovitura pe final. Oscar Melendo a marcat singurul gol al meciului în minutul 88, la 13 minute după intrarea sa pe teren. Reuşita sa a aruncat arena în aer, fanii lui Espanyol celebrând victoria cu lacrimi de bucurie în ochi! Calificarea în semifinale se va decide însă în returul de pe „Camp Nou“, programat pentru 25 ianuarie.

Cupa Spaniei, sferturi, tur

Atletico Madrid - Sevilla 1-2

Valencia - Alaves 2-1

Espanyol - Barcelona 1-0

Leganes - Real Madrid
Joi, ora 22.30, Digi Sport

*Meciurile retur se vor juca în intervalul 23-25 ianuarie
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite