Mesaj macabru afişat de fanii italieni după decesul fotbalistului Davide Astori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decesul fotbalistului italian Davide Astori a îndoliat lumea sportului, dar au existat şi personaje care s-au folosit de prilej pentru răfuieli personale.

Fanii lui Bari au dat dovadă de un cinism extrem. Aceştia au afişat, pe un pod din oraş, un banner uriaş pe care au scris: "De ce Astori şi nu Masiello?".

Ultraşii fac astfel referire la un scandal cu pariuri şi meciuri trucate, în care a fost implicat fostul jucător al lui Bari, Andrea Masiello, în urma căruia Bari a retrogradat. Totul s-a întâmplat la finalul sezonului 2010-2011, când Masiello şi-a dat un autogol în meciul Bari - Lecce 0-2, după care Lecce a scăpat de retrogradare, iar Bari s-a dus în Serie B.

Ulterior, Masiello a recunoscut, în faţa procurorului, că a primit 50.000 de euro de la doi prieteni de-ai săi, Gianni Carella şi Fabio Giacobbe, ambii arestaţi în scandalul meciurilor trucate din Italia, numit "operaţiunea Last Bet".

În 2012, fundaşul de 32 de ani a fost condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, pentru "asociere de tip mafiot şi fraudă sportivă". Masiello şi cei doi prieteni au fost găsiţi vinovaţi de "fraudă sportivă" la mai multe partide: Palermo - Bari, Bari - Sampdoria, Bari - Lecce şi Bologna - Bari. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite