Meciul Irina Begu - Coco Vandeweghe, al patrulea cel mai lung din istoria turneului de la Roland Garros. „Noi am obosit doar uitându-ne“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu FOTO Twitter
Irina Begu FOTO Twitter

Meciul dintre Irina-Camelia Begu, locul 28 WTA, şi americanca Coco Vandeweghe, locul 43 WTA, încheiat cu scorul de 6-7 (4), 7-6 (4), 10-8 pentru româncă, după trei ore şi 38 de minute de joc, este al patrulea cel mai lung ca durată din istoria turneului de la Roland Garros la simplu feminin, în era open.

Cea mai lungă partidă de pe tabloul feminin s-a disputat în 1995, când franţuzoaica Virginie Buisson a învins-o în turul I pe olandeza Noelle Van Lottum în patru ore şi şapte minute, cu scorul de 6-7 (3), 7-5, 6-2.

Australianca Kerry Melville Reid a învins-o pe americanca Pam Teeguarden în trei ore şi 55 minute, în turul al treilea al ediţiei din 1972, cu scorul de 9-7, 4-6, 16-14.

IÎn 2015, Schiavone şi Kuzneţova se întâlnesc la Roland Garros, în turul al doilea de data aceasta, jucând trei ore şi 49 de minute. Schiavone a câştigat, cu scorul de 6-7 (11), 7-5, 10-8.

Astfel, meciul dintre Begu şi Vandeweghe este pe locul patru în ierarhia partidelor lungi de pe zgura pariziană şi în Top 20, dacă luăm în calcul toate turneele, în era open.

În acelaşi timp, Begu a disputat cel mai lung meci dintre toate jucătoarele române de tenis.

Irina Begu va evolua în premieră în faza următoare cu germana Annika Beck, locul 39 WTA, care a trecut, cu scorul de 4-6, 6-3, 7-5, de ucraineana Katerina Bondarenko, locul 65 WTA.

Cotidianul L'Equipe a scris, miercuri, că Irina-Camelia Begu, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 25, s-a calificat în turul trei la Roland Garros după un efort maxim în meciul cu americanca Coco Vandeweghe.

"Begu, locul 28 WTA, nu a fost departe de eliminare într-un duel palpitant cu Coco Vandeweghe. După trei ore şi 41 de minute (n.r. - pe grafica postului Eurosport care a transmis meciul a apărut informaţia că meciul a durat trei ore şi 38 de minute) de luptă intensă, Begu a ajuns în turul trei. Românca, ale cărei evoluţii recente pe zgură au dus la optimism, a avut probleme cu Coco Vandeweghe, dar a câştigat în decisiv. Americanca a servit şi pentru meci într-un ultim set palpitant de o oră şi jumătate", a notat L'Equipe.

Pe blogul competiţiei Roland Garros s-a scris după meci: "Irina-Camelia Begu trece peste încă o zi de luptă, în cel mai lung meci WTA al anului 3.38 de minute. Minunat efort din partea ambelor fete. Noi am obosit doar uitându-ne", a scris sursa citată de news.ro. 

Irina Begu a mărturisit care a fost momentul decisiv al meciului nebun contra lui Coco Vanderweghe

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite