Echipa lui Marica este naţionala României. Atacantul e la a doua convocare consecutivă din postura de jucător care nu e legitimat nicăieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marica se simte bine la echipa naţională
Marica se simte bine la echipa naţională

Pe lista fotbaliştilor convocaţi pentru amicalul cu Slovacia (miercuri, ora 21.00, Antena1) se regăseşte şi Ciprian Marica. În dreptul lui nu figurează însă nicio echipă de club, pentru simplu motiv că fotbalistul nu are.

Marica a jucat ultimul său meci oficial la echipa de club pe 20 aprilie, acum aproape 4 luni, după care a mai mai fost de câteva ori rezervă la Schalke, iar la începutul lunii iunie a părăsit pe Schalke, fiind la final de contract. Deşi numele său a apărut pe lista de transferuri a mai multor echipe, Ciprian nu a semnat cu nimeni, încercând probabil să exploateze financiar faptul că e liber de contract. Deşi n-are echipă, Piţurcă nu l-a uitat pe Marica, încălcând propria regulă de a nu miza pe fotbalişti care nu joacă la echipele de club.
Situaţia nu e chiar nouă pentru fotbalist, deoarece în ultimii trei ani şi-a găsit mereu cadenţa la echipa naţională, acolo unde a jucat chiar dacă nu o prea făcea la club. Chiar în luna iunie, în amicalul contra celor de la Trinidad Tobago, Marica a punctat de trei ori, reuşind în 50 de minute, ceea ce reuşise în 711 minute jucate tot sezonul trecut la Schalke. Iar în doi ani petrecuţi la echipa din Gelsenkirchen a punctat de cinci ori, la fel ca la naţională. 
În acest moment, Marica este cel mai bun marcator al naţionale, dintre jucătorii activi, după Adrian Mutu. Dar în vreme ce pentru atacantul lui Ajaccio porţile primei reprezentative s-au cam închis, lui Marica îi sunt larg deschise şi din acest motiv se  poate gândi să-l egalaze pe Mutu, distanţa dintre ei fiind acum de 14 goluri. Mutu are 35, egalând recordul lui Hagi, iar Marica 21.
Nu doar Marica e într-o situaţie ingrată. Şi alţi fotbalişti de naţională n-au echipe. Daniel Niculae, Marius Niculae şi Gabriel Torje sunt în căutarea unor formaţii la care să joace. Ultimul dintre ei, aparţine de Udinese, dar italienii nu.l mai vor. El a fost chemat la naţională şi face parte din lotul pentru meciul cu Slovacia, dar ceilalţi doi au fost ignoraţi. La naţională revine după doi ani de absenţă Bănel Nicoliţă, legitimat la St.Etienne.

N-a avut ochi pentru Budescu
Contrar aşteptărilor, pe lista selecţionerului nu se regăseşte Constantin Budescu. Autor a şase goluri în Liga I, plus alte 4 în cupele europene, Budescu n-a fost convocat, Piţurcă fiind prea puţin încântat de jocul atacantului de 24 de ani. „În ultimul moment am renunţat la el. Opţiunile mele sunt Maxim şi Grozav, nu puteam aduce trei jucători pe acelaşi post. Probabil vor juca fiecare câte o repriză şi vom vedea ce va fi şi în jocurile oficiale. Budescu a fost cu echipa a doua a României în cantonament. Nu a reacţionat cum am vrut la jocul cu polonezii“, a explicat Piţi. Deşi în mod normal ar fi trebuit să fie supărat pentru neconvocarea celui mai bun fotbalist al Astrei, patronul giurgiuvenilor, Ioan Niculae e deranjat de faptul că selecţionerul îi cheamă jucători la lot. “Chiar nu-mi convine că i-a convocat pe Lung, Măţel şi Găman. Pe mine mă interesează meciurile din cupele europene, nu amicalele naţionalei. Trebua să-I lase să se odihnească şi şi aşa nu-i prea foloseşte, îi cheamă degeaba. Mi-a făcut un bine că nu l-a chemat pe Budescu şi un rău că mi i-a luat pe ceilalţi trei”, a declarat proprietarul Astrei. Piţurcă e de părere însă că toate meciurile naţionali contează. “Nu mai există meciuri cu character amical, deoarece toate se concretizează în clasamentul FIFA. Dacă ajungem la baraj sper să fim cap de serie”, a explicat el.

“Am ales Slovacia ca adversar, deoarece seamănă la stil cu naţionala Ungariei”
Victor Piţurcă, antrenor România

România va juca pe 6 septembrie un Ungaria şi pe 10 septembrie cu Turcia, ambele meciuri la Bucureşti

Bourceanu şi Raţ au fost învoiţi
Piţurcă nu i-a convocat pe doi dintre titularii obişnuiţi, acceptând să-i învoiască. Bourceanu urmează un tratament, iar Raţ vrea să se acomodeze mai bine la noua sa echipă, West Ham United. Ei rămân însă în vederi pentru partidele cu Ungaria şi Turcia.


Lotul României
Portari: Lobonţ (AS Roma), Tătăruşanu (Steaua), Lung (Astra)
Fundaşi: Nica (Atalanta), Măţel, Găman (Astra), Goian (Asteris Tripolis), Chiricheş, Latovlevici (Steaua), Grigore (Dinamo)
Mijlocaşi: Torje (Udinese), Hoban (Petrolul), Pintilii (Steaua), Maxim (Stuttgart), Tănase (Steaua), Lazăr (PAOK Salonic), Nicoliţă (St.Etienne), Neagu (Oţelul)
Atacanţi: Marica (fără echipă), Alexe (Sassuolo), Grozav (Petrolul), Stancu (Genclerbirligi)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite