Maria Şarapova vrea să renunţe la cetăţenia rusă din cauza lui Putin. „Mulţi vor arunca paşapoartele ruseşti!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusoaica Maria Şarapova intenţionează să renunţe la cetăţenia rusă din cauza unei legi adoptate la cererea expresă a preşedintelui rus Vladimir Putin.

Maria Şarapova, cotată de specialişti între cele mai frumoase sportive din lume, traversează o perioadă dificilă După ce a fost eliminată de la US Open, în optimi, de către Caroline Wozniacki, rusoaica a primit o veste proastă din ţara sa natală, care o pune serios pe gânduri în privinţa păstrării cetăţeniei ruse. 

Concret, statul rus, condus cu mână de fier de Vladimir Putin, a emis o lege care îi vizează pe toţi cetăţenii cu dublă cetăţenie, aproximativ 10 milioane. Această lege îi obligă pe toţi aceşti ruşi să se deplaseze în Rusia până la data de 4 octombrie pentru a se înregistra şi pentru a-şi declara toate bunurile. Scopul acestei legi este de a colecta impozite mai mari la bugetul statului din partea oamenilor cu dublă cetăţenie, în contextul în care SUA a înăsprit sancţiunile aplicate Moscovei după conflictul din Ucraina.

Legea adoptată de Rusia îi nemulţumeşte profund pe toţi oamenii cu dublă cetăţenie, printre care şi Maria Şarapova, care, potrivit site-ului pagesix.com, vrea să renunţe la cetăţenia rusă.

"Acesta este modul în care Putin tratează expaţii. Acest lucru va convinge mulţi ruşi să renunţe la cetăţenia lor dublă. Ei vor arunca paşapoartele ruseşti!", au explicat câţiva cetăţeni vizaţi de legea lui Putin.

"Suntem cu ochii pe voi, chiar dacă nu sunteţi în Rusia. Nimeni nu ne poate scăpa!", au replicat oficialii ruşi.

Născută în Siberia, Şarapova a emigrat în America şi locuieşte în Florida. Jucătoarea de tenis a fost port-drapelul Rusiei la Jocurile Olimpice de vară, de la Londra şi a reprezentat de fiecare dată cu mândrie patria sa. Dacă va renunţa la cetăţenia rusă, ea va putea intra în ţara natală doar după ce va obţine viza de Rusia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite