„Magicianul“ Piţurcă: fără rezultate, dar mereu cu oferte. Se bate cu legendarul Passarella pentru postul de selecţioner

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România, tehnicianul de 59 de ani s-a despărţit cu scandal de Universitatea Craiova, după care a fost pus la naţională. Acum, el ameninţă Al-Ittihad cu judecata, dar e în cărţi pentru o funcţie foarte bine plătită.

Victor Piţurcă a câştigat ultimul său trofeu la nivel de club, în 2001 (titlul cu Steaua), iar la nivel de naţională a avut ultima calificare, în 2008, la Campionatul European.

Deşi au trecut ani de zile de la performanţele antrenorului român, acesta a reuşit, în toamna anului trecut, să dea lovitura, semnând cu Al-Ittihad Jeddah. Iar asta după ce arabii au alergat luni de zile după el, venind, în mai multe rânduri, în România ca să-l convingă să renunţe la naţională.

Piţi a preluat formaţia din Jeddah de pe locul 1 în campionat şi a terminat sezonul pe patru, la 12 puncte de primul loc. Tot pe patru s-a clasat şi în Cupa Campionilor, o altă competiţie internă în Arabia Saudită, în timp ce în Cupa Prinţului, Al-Ittihad a fost eliminată în optimi. 

Cum fostul selecţioner şi-a ratat toate obiectivele, Consiliul Director a hotărât, săptămâna trecută, destituirea sa din funcţie. Arabii nu vor scăpa însă aşa uşor de Piţi!

Vrea 2,5 milioane de dolari

Piţurcă s-a prezentat la Jeddah, alături de stafful său, şi a trecut la contraatac, după ce a fost înştiinţat de decizia Consiliului Director.

Potrivit ziarului „Al-Eqtisadiah“, românul s-a bucurat mereu de susţinerea preşedintelui Ibrahim Al-Balawi, care a insistat şi în faţa Consiliului Director pentru păstrarea lui Piţurcă în funcţie. Jurnaliştii arabi susţin că Piţi îi promisese lui Al-Balawi că, dacă votul Consiliului Director va fi pentru demiterea sa, rezilierea contractului se va face în condiţii amiabile, fără scandal. Despăgubirea propusă de arabi lui Piţurcă, în jur de 300.000 de euro, l-a scos însă pe acesta din sărite.

Potrivit „Al-Eqtisadiah“, românul şi-a contactat avocatul şi a anunţat Al-Ittihad că, dacă nu va lua jumătate din valoarea totală a contractului său, adică suma de 2,5 milioane de dolari, atunci va da clubul în judecată! Arabii spun că Piţurcă ar fi cerut, inclusiv ajutorul Federaţiei Române de Fotbal, pentru a putea reclama fosta sa echipă la FIFA.

Se bate cu Passarella şi Gross

Piţurcă poate repeta în Arabia Saudită traseul pe care l-a avut în România. În 2010, el s-a despărţit cu scandal de Universitatea Craiova, dând clubul în judecată şi câştigând toate procesele ulterioare cu finanţatorul Adrian Mititelu.

La fel ca şi şefii de la Al-Ittihad, Mititelu alergase luni de zile după Piţi pentru a-l convinge să vină în Bănie. La un an după ce a părăsit Ştiinţa, Piţurcă a fost pus la naţională de preşedintele de atunci al FRF, Mircea Sandu.

Acum, deşi n-a avut rezultate cu Al-Ittihad, tehnicianul de 59 de ani e în cărţi să preia naţionala Arabiei Saudite. Ziarul „Al-Hayat“ a scris că Piţi se află pe lista scurtă a federaţiei din Riad, alături de argentinianul Daniel Passarella şi elveţianul Christian Gross. Saudiţii n-au numit un selecţioner, după ce, în ianuarie, au participat la Cupa Asiei cu Cosmin Olăroiu pe bancă. Potrivit sursei citate, numirea noului selecţioner se va face în următoarele zece zile.

23 de meciuri a avut Victor Piţurcă pe banca celor de la Al-Ittihad: 12 victorii, patru remize, şapte înfrângeri.     
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite