Lucescu, ameninţat în Turcia: ce riscă selecţionerul român după ce a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Oficialii federaţiei n-au putut accepta prea uşor faptul că prima reprezentativă şi-a compromis şansele de a ajunge la turneul final.

Mircea Lucescu suferă, ca antrenor, după ce a plecat de la Şahtior Doneţk. 

Prima oprire s-a numit Zenit Sankt Petersburg, însă, în loc să câştige titlul în Rusia, românul a dezamăgit crunt şi, după ce s-a clasat doar pe locul 3 în campionat, a şi fost demis. După plecarea lui Mircea Lucescu, în acest sezon, Zenit e liderul neînvins al campionatului Rusiei cu Roberto Mancini pe bancă.

Spre norocul său, „Il Luce“ n-a stat prea mult pe bară. A fost numit selecţioner al Turciei, înlocuindu-l pe Fatih Terim, intrat în conflict cu vedetele echipei. Lucescu a preluat naţionala „Semilunei“ după şase etape scurse din preliminariile Mondialului din 2018. Cu Terim, turcii strânseseră 11 puncte şi veneau după trei victorii la rând. Cu Lucescu, primul meci, cel cu Ucraina, a fost o înfrângere, scor 0-2. Victoria la limită cu Croaţia (1-0), acasă, a păstrat, totuşi, speranţele la o calificare. Pentru asta însă, Turcia avea nevoie de o victorie, la Eskişehir, cu Islanda. Fără Mircea Lucescu pe bancă - românul a fost suspendat o etapă pentru că l-a atacat pe arbitru după eşecul din Ucraina - Turcia a făcut un meci catastrofal: 0-3 cu Islanda!

Cum şansele de calificare la Mondialul din 2018 s-au compromis, în Turcia se vorbeşte deja despre înlocuirea lui „Il Luce“ din funcţie. Nu acum, ci din vară, atunci când selecţioner ar urma să fie numit Senol Guneş (65 de ani), acum la Beşiktaş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite