Simona Halep la Stuttgart: victorie cu Sara Errani în două seturi şi Simona s-a calificat în semifinale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a trecut de Sara Errani în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart, scor 6-4, 6-4. Simona va fi de luni noul număr 2 WTA, dar poate mări diferenţa faţă de Şarapova.

Simona Halep a învins-o pe Sara Errani (Italia, locul 15 WTA, 27 de ani) în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart, scor 6-4, 6-4.

S-a stabilit ora meciului Simonei din semifinale. Se anunţă o partidă incendiară

Reacţia Simonei după ce a fost ameninţată cu moartea: "sunt oameni care se ocupă de el"

A fost o partidă oarecum atipică, în care s-au consemnat nu mai puţin de 16 breakuri din cele 20 de jocuri (la un moment dat au fost 11 breakuri la rând!). Sara Errani a reuşit doar o dată să câştige  pe propriul serviciu, dar şi Simona a pierdut multe gameuri atunci când a servit (7).

N-a fost cea mai strălucită partidă a Simonei Halep (21 de greşeli neforţate, faţă de cele 16 ale Sarei Errani), însă ea arată încă o dată că poate bate chiar şi când nu e în cea mai bună formă.

Românca e prima calificată în semifinale şi va juca sâmbătă împotriva Carolinei Wozniacki, fost lider mondial al tenisului. 

Tenismena din Constanţa va trece de luni pe locul doi în clasamentul WTA pentru că Maria Şarapova a pierdut încă din optimi. Simona are însă şansa de a pune şi mai multe puncte între ea şi rusoaică, cu cât avansează în competiţie.

Şi mai precis: Simona Halep are acum 7755 de puncte "virtuale". Dacă mai trece de un meci acumulează 7875 de puncte şi dacă se impune şi în finală va strânge 8040 de puncte. Şarapova va avea de luni 7525 de puncte şi va coborî pe locul 3 WTA în orice situaţie. 

CTP critic la adresa Simonei Halep: "Fără nerv, a trăit mai mult din greşelile Sarei Errani"

VIDEO Un punct senzaţional reuşit de Halep în meciul cu Errani l-a lăsat fără grai pe comentatorul italian 

VIDEO Rezumatul meciului cu Errani şi cifrele care o fac unică pe Simona

Totul despre Simona Halep: părinţi, copilărie, şcoală şi tenis

Cine e adversara Simonei: prietenă cu Serena, experienţe personale dificile

Statistica partidei (sursa flashscore.ro)

image

Desfăşurarea livetext a meciulu

Setul 1

1-0 pentru Simona Halep, care începe meciul cu un joc confortabil pe propriul serviciu. 

2-0 pentru Halep, care a avut nevoie de 3 mingi de break pentru a închide jocul. Două două gameuri, Simona are 6 lovituri direct câştigătoare, Errani 0. 

2-1 Errani revine cu un rebreak la 0 şi îşi trece în cont primul joc. 

3-1 pentru SImona Halep, care răspunde tot cu un break la 0. Jocul a fost încheiat cu o diagonală pe linie, care a lăsat-o fără replică pe Errani. 

3-2 după al patrulea break al meciului din cinci jocuri. Halep a fost de mai multe ori în avantaj, dar Errani a luptat şi a redus din nou diferenţa. 

4-2 pentru Simona Halep, iar break la 0!

4-3 Break Errani. Doar în primul joc o tenismenă a reuşit să-şi ţină serviciul, Simona Halep. 

5-3 Break Halep la 15. Simona va servi pentru câştigarea setului. 

5-4 break la 0 în favoarea Sarei Errani. Nouă jocuri, opt breakuri. Dacă va urma un nou break, Halep va câştga setul. 

6-4 Simona Halep face breakul la 15 şi câştigă setul!

A fost un prim set ciudat, cu 9 breakuri din 10 jocuri. Practic, singurul game care a făcut diferenţa a fost primul, când Halep şi-a ţinut serviciul. 

Statistica primului set: 13-6 pentru Halep la lovituri direct câştigătoare, 10-10 la greşeli neforţate. Simona a câştigat 5 mingi de break din 7, Errani 4 din 4

Setul al doilea

1-0 pentru Errani care face break după 4 greşeli neforţate ale Simonei: două mingi în aut, două în fileu. Jucătoarele par că se metamorfozează când le vine rândul să servească. 

1-1 Continuă nebunia breakurilor, al 11-lea la rând, reuşit de Simona de această dată. "Cât de ciudat e acest meci", spune comentatorul DigiSport Ionuţ Angheluţă, fost fotbalist la Poli Timişoara. 

2-1 pentru Halep, în sfârşit un joc pe propriul serviciu! Simona a reuşit şi primii 2 aşi ai partidei şi a reuşit să oprească şirul breakurilor la cifra 11. 

2-2 Premieră în această partidă: a reuşit şi Errani un joc pe serviciu. 

3-2 Break Errani, care trece pentru prima dată în avantaj. Simona nu pare conectată în aceatsă perioadă a meciului, face multe erori şi mimica ei spune că e extrem de nemulţumită de jocul ei.  

3-3 Break Simona, greşeşte şi Errani foarte mult, dar nici Halep nu străluceşte. Meciul e destul de scăzut calitativ, se fac multe greşeli neforţate, care reduc din lungimea schimburilor de mingi. 

4-3 pentru Simona, care îşi ţine serviciul la 15 şi arată ceva mai bine. Două jocuri o mai despart de victorie. Errani îşi cheamă antrenorul la margine, Halep încă nu a apelat la Ioniţă.

5-3 break, Halep serveşte pentru meci! 

5-4 Halep a irosit o minge de meci şi Sara a reuşit cumva să rămână în meci. Problema ei e că urmează la serviciu şi a reuşit doar o dată să câştige un joc când a servit. 

6-4 Încă un break Halep şi SImona merge în semifinale! 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite