Madrid Open: Simona Halep va juca finala! Victorie-fulger în faţa Samanthei Stosur, 11 jocuri la rând pentru Simona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a câştigat lejer semifinala cu Samantha Stosur, scor 6-2, 6-0, în doar 52 de minute de joc! Halep va juca sâmbătă în finala turneului împotriva slovacei Dominika Cibulkova.

Jucătoarea Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 6, a învins-o, vineri, cu 6-2, 6-0, în 52 de minute, pe australianca Samantha Stosur, locul 23 WTA. Halep  s-a calificat în finala Madrid Open, care va reprezenta pentru româncă a 20-a prezenţă în ultimul act al unui turneu WTA, a doua la competiţia din capitala Spaniei.

Simona a mai jucat în 2014 în ultimul act de la Madrid, cedând atunci în faţa Mariei Şarapova. De data aceasta, ea va juca împotriva slovacei Dominia Cibulkova, adversară  în faţa căreia are palmares negativ. 

Dacă o bate pe Cibulkova în finala de sâmbătă, Simona împuşcă trei iepuri dintr-un foc: urcă de pe locul 7 pe locul 5 în clasamentul WTA, îşi adaugă în palmares cel de-al 12-lea titlu WTA şi în cont peste 900.000 de euro.  

Partida dintre Simona Halep şi Dominika Cibulkova va avea loc sâmbătă seara, nu mai devreme de ora 19.00, şi va fi transmisă de DolceSport 2. 

Înainte de victoria cu Stosur, Simona a trecut de Irina Begu după o partidă tensionată şi un schimb de replici acid la finalul ei. 

Simona Halep - Samantha Stosur 6-2, 6-0 

Setul al doilea, 6-0 pentru Halep

6-0 finiş în 52 de minute, victorie strălucită a Simonei. 

5-0 Halep, nimic nu-i mai stă în cale româncei. 

4-0 pentru Simona după un break la zero şi un joc pe serviciu la 30. Meciul se apropie de final cu paşi repezi. 

2-0 Halep, start lansat pentru Simona şi în setul al doilea. Constănţeanca e în controlul meciului. 

Setul unu, 6-2 pentru Halep

6-2 Halep. Simona a câştigat cinci jocuri la rând şi a încheiat primul set după 29 de minute. 

5-2 Halep, cu dublu break! Simona va servi pentru câştigarea primului set. 

3-2 Halep, break pentru Simona, primul al meciului! 

2-1 Stosur, se merge cap la cap cu serviciu. Apar şi primele semne de nervozitate pentru Simona. 

1-0 Stosur, joc simplu pe serviciu. 

Simona Halep şi Samantha Stosur îşi vor disputa de la ora 21.00 calificarea în finala de la Madrid Open. Stosur şi Halep s-au întâlnit de şase ori până în prezent, scorul meciurilor lor fiind egal, 3-3. Halep a câştigat ultimele trei partide, în optimile de finală ale turneului de la Cinncinati (6-4, 4-6, 6-2), în finala turneului de la Moscova, scor 7-6 (1), 6-2, şi în finala turneului "mic" al campioanelor, de la Sofia, scor 2-6, 6-2, 6-2, toate în 2013.

"Nu am mai fost adversare de mult timp, dar atunci când am fost am avut meciuri foarte echilibrate. Mă aştept la un meci greu. Halep mă va face să muncesc pentru puncte. Nu cred că vor exista prea multe puncte facile, aşa că atunci când voi avea oportunitatea să câştig unul va trebui să o fac. Va trebui să găsesc un echilibru între a fi agresivă şi a avea răbdare", a spus Stosur.

Învingătoarea din acest meci o va întâlni în finală pe Dominika Cibulkova, cea care a trecut de Sorana Cîrstea în sferturile de finală. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite