România - Cehia 1-1: Greu când te doare nasul. „Halepova“ a făcut-o mare pe Pliskova după alt meci ratat în Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De-a lungul partidei, comentatorul ceh a pronunţat numele Simonei în stil propriu, iar la câte greşeli a făcut a treia jucătoare a lumii, senzaţia a fost că cineva s-a deghizat în Simona Halep şi a jucat pentru adversari.

Simona Halep şi-a amânat operaţia pentru a corecta deviaţia de sept, însă, judecând după prestaţia pe care a avut-o, sâmbătă, la Fed Cup, parcă era mai bine dacă ea n-ar fi mers la Cluj şi şi-ar fi rezolvat problemele medicale.

Ajunsă în faţa unei adversare cu care nu pierduse nici măcar un set în precedentele trei întâlniri, constănţeanca a început bine, dar, o dată cu trecerea timpului, a făcut din ce în ce mai multe greşeli.

Chiar şi aşa, a reuşit să ia primul set la tie-break, dar apoi a început căderea Simonei. Setul doi l-a pierdut cu 4-6, iar în al treilea a cedat şi fizic, dar şi psihic, fiind spulberată cu 2-6. E un alt meci ratat pentru Halep în Fed Cupă, după cel de anul trecut, pierdut la Galaţi, cu Garbine Muguruza.

Din fericire, efectul eşecului suferit de Simona a fost diminuat, după ce Monica Niculescu (37 WTA) a obţinut o victorie splendidă cu Petra Kvitova (9 WTA), după o partidă pe care „Adevărul“ v-a oferit-o aici.

Iată programul complet al meciurilor de Fed Cup de la Cluj:

Sâmbătă

Simona Halep - Karolina Pliskova 7-6, 4-6, 2-6

Monica Niculescu - Petra Kvitova 6-3, 6-4

Duminică

Simona Halep - Petra Kvitova (de la ora 13:00)

Monica Niculescu - Karolina Pliskova (după ora 15:00)

Monica Niculescu/Raluca Olaru - Karolina Pliskova/Barbora Strycova (după ora 17:00)

CITEŞTE ŞI

*România - Cehia / Prima reacţie a Simonei Halep după înfrângerea cu Pliskova

*România - Cehia 1-1: SuperMonica! Niculescu a spulberat-o pe Kvitova şi a reparat ce stricase Halep

*România - Cehia 1-1: Monica Niculescu, copleşită de emoţii după victoria carierei la Fed Cup. Cum a reacţionat şi ce a spus

------------------

SETUL III

6-2 Pliskova: GAME, SET, MECI! Karolina a condus cu 40-0 şi a tranşat game-ul la 15

5-2 Pliskova: Karolina e în controlul meciului: a condus cu 40-0 pe serviciul Simonei şi s-a impus la 15.

4-2 Pliskova: Karolina a condus cu 40-0 şi şi-a luat serviciul la 15.

3-2 Pliskova: BREAK! La 15-15, Karolina a luat un punct fabulos cu un lob peste Simona. Imediat, Halep a făcut 30-30 cu o lovitură excelentă. Pliskova a avut 40-30 şi minge de break, dar Halep a egalat. La deuce#1, Karolina a venit la fileu pentru primul punct luat, după care a realizat break-ul.

2-2: Simona a condus cu 30-0 pe serviciul adversarei, dar aceasta a luat patru puncte la rând şi game-ul.

2-1 Halep: Simona şi-a adjudecat serviciul la 30.

1-1: Game solid pentru Pliskova, care a avut 40-0 şi s-a impus la 30.

1-0 Halep: Simona a revenit de la 0-30 şi 30-40 şi a egalat. La deuce#1, Pliskova a avut altă minge de break pe care Halep a salvat-o cu un as. La deuce#2, Simona a trecut în avantaj, dar Karolina a egalat. La deuce#3, Halep s-a impus pe serviciul ei.

Serveşte Halep.

-------------------

Karolina Pliskova Romania Cehia Fed Cup FOTO Inquam Photos/Mircea Rosca

SETUL II

6-4 Pliskova: GAME, SET! Karolina a luat serviciul ei la 15.

5-4 Pliskova: BREAK! Simona a avut 40-15 pe serviciul ei, dar a fost egalată. La deuce#1, Karolina a jucat formidabil primul punct, apoi a realizat break-ul, după ce Simona a trimis în fileu.

4-4: REBREAK! Karolina a fost egalată de la 15-40. La deuce#1, cehoaica a avut minge de game, dar comis o dublă greşeală. La deuce#2, Halep a valorificat mingea de break.

4-3 Pliskova: Halep şi-a adjudecat serviciul la 30 cu un as.

4-2 Pliskova: Karolina s-a impus pe serviciul ei la 30.

3-2 Pliskova: Halep a avut 40-15, dar Pliskova a egalat. La deuce#1, Simona a irosit altă minge de game. La deuce#2, din nou, avantaj pentru Simona, valorificat de această dată.

3-1 Pliskova: Karolina a avut minge de game la 40-30, dar Simona a egalat. La deuce#1, cehoaica a servit un as, iar apoi Simona a trimis în fileu.

2-1 Pliskova: BREAK! Karolina a avut 40-15 pe serviciul Simonei şi a valorificat a doua minge de break.

1-1: Pliskova şi-a adjudecat serviciul la zero.

1-0 Halep: Simona a luat serviciul ei.

------------------

România - Cehia Fed Cup

SETUL I

Tie-break: 2-2 * 3-2 Halep * 4-2 Halep * 6-4 Halep * 7-4 Halep, care a luat primul set.

6-6: REBREAK! La 30-15 pentru ea, Simona a comis o dublă greşeală, iar apoi a trimis în fileu, oferindu-i adversarei şansa unui break. Pliskova a profitat imediat. Mergem în tie-break.

6-5 Halep: BREAK! Simona a avut două mingi de break la 40-15 şi a valorificat-o pe a doua, după ce Karolina a trimis în fileu.

5-5: REBREAK! La 30-30, Karolina a luat un punct uriaş, dar Simona a salvat mingea de break. La deuce#1, cehoaica a avut o altă minge de break, din nou, salvată de Halep. Deuce#3 şi încă o minge de break pentru Pliskova, irosită iarăşi de aceasta. La deuce#4, Halep a trimis în fileu şi a ratat câştigarea setului. La deuce#5, Pliskova a irosit altă minge de break. La deuce#6, Pliskova a valorificat a cincea minge de break pe care a avut-o în acest game.

5-4 Halep: Karolina a avut 40-15 pe serviciul ei, dar Simona a egalat. La deuce#1, cehoaica s-a impus.

5-3 Halep: La deuce#1, Simona a servit un as, apoi a închis game-ul cu un smash.

4-3 Halep: Pliskova a avut 40-15, dar Simona a egalat. La deuce#1, Karolina a ratat altă minge de game. La deuce#2, Pliskova a închis game-ul cu un as.

4-2 Halep: Simona a luat serviciul ei la 15.

3-2 Halep: BREAK! Simona s-a impus pe serviciul adversarei la 30.

2-2: REBREAK! Pliskova şi-a luat break-ul înapoi şi s-a impus pe serviciul Simonei la 30.

2-1 Halep: BREAK! Simona a avut două mingi de break la 40-15, însă Karolina a salvat-o pe prima cu un as, iar pe a doua, după un raliu spectaculos. La deuce#1, Halep a avut altă minge de break pe care a valorificat-o.

1-1: Karolina a avut break-point la 40-30, dar Simona a egalat. La deuce#1, Simona a salvat o altă minge de break. La deuce#2, Halep şi-a luat serviciul.

1-0 Pliskova: Game alb luat de Karolina.

*Meciul a început. Serveşte Pliskova.

----------------------

UPDATE 13.03 - Jucătoarele fac încălzirea. Meciul va debuta peste puţin timp.

----------------

Simona Halep a acuzat mai multe probleme medicale în acest început de an, însă România aşteaptă doar victoria de la ea în duelul cu Karolina Pliskova (13 WTA), în partida care va deschide confruntarea România - Cehia în sferturile de la Fed Cup, Grupa I Mondială.

Asta deoarece, până acum, Halep a bătut-o pe Pliskova pe unde a prins-o şi, mai important, toate victoriile au fost în minimum de seturi, ultima venind acum câteva săptămâni. Iată istoricul meciurilor Halep - Pliskova:

*2015 (Dubai): Victorie Halep 6-4, 7-6
*2015 (Indian Wells): Victorie Halep 6-4, 6-4
*2016 (Sydney): Victorie Halep 6-4, 7-5

România - Cehia Fed Cup

 FOTO Inquam Photos/Mircea Roşca


Imediat după partida de deschidere de la Cluj, Monica Niculescu (37 WTA) va juca împotriva omului numărul 1 din echipa cehilor, Petra Kvitova (9 WTA). Iată programul complet pentru cele două zile:

Sâmbătă

Simona Halep - Karolina Pliskova (13:00)

Monica Niculescu - Petra Kvitova (după ora 15:00)

Duminică

Simona Halep - Petra Kvitova (de la ora 13:00)

Monica Niculescu - Karolina Pliskova (după ora 15:00)

Monica Niculescu/Raluca Olaru - Karolina Pliskova/Barbora Strycova (după ora 17:00)

Ar urma Germania sau Elveţia

Dacă va trece de Cehia, deţinătoarea Fed Cup, România va întâlni învingătoarea duelului Germania - Elveţia, care are loc, la Leipzig, în acest weekend. Ar fi pentru prima dată în istorie când tricolorele ar evolua în semifinalele din Fed Cup.

Dacă vor pierde partida cu Cehia, româncele vor juca împotriva unei echipe care s-a impus în meciurile din Grupa a II-a Mondială, acolo unde programul arată astfel:

Slovacia – Australia
Canada – Belarus
SUA – Polonia
Serbia – Spania

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări, în format livetext, desfăşurarea partidelor România - Cehia din Fed Cup!
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite