Halep e în finală: a început exploziv, apoi şi-a pierdut capul, dar a bătut-o pe Kerber în stil de mare campioană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru al doilea an la rând, constănţeanca de 24 de ani va juca în ultimul act la Rogers Cup. Dacă în 2015 a abandonat în setul decisiv cu Belinda Bencici din cauza unei accidentări, acum jocul ei e solid, iar problemele fizice au dispărut.

Simona Halep a avut nevoie de o oră şi 39 de minute pentru a trece de Angelique Kerber (Germania, 2 WTA), scor 6-0, 3-6, 6-2.

A fost prima victorie obţinută de Simona în faţa sportivei din Germania în 2016, după două eşecuri consecutive. Românca a făcut, probabil, cel mai bun set al ei din acest an şi nu i-a dat nicio şansă adversarei pe care a dus-o în pragul disperării.

Setul doi a continuat bine pentru Halep care a izbutit primul break, dar apoi şi-a pierdut capul din motive numai de ea ştiute. Simona a început să dea cu racheta de pământ, în mod repetat, deşi nu era cazul să aibă astfel de ieşiri. Nici măcar intervenţia lui Darren Cahill n-a calmat-o, iar Kerber a profitat de nervii Simonei şi a egalat la seturi.

Decisivul a început prost pentru Halep. Apoi însă, condusă cu 0-2, ocupanta locului 5 în lume a câştigat şase game-uri la rând şi a ajuns în finală. Acolo o va întâlni pe Madison Keys (SUA, 12 WTA) care a trecut de Kristina Kucova (Slovacia, 121 WTA), scor 6-2, 6-1.

CITEŞTE ŞI:

*Halep, la o victorie de trofeul cu numărul 14 din carieră şi un cec uriaş: ea e adversara cu care se va duela în finală

*Halep e de neoprit: a doua calificare într-o finală în doar câteva ore. Victorie incredibilă alături de Niculescu

*Toată România va fi cu ochii pe Halep: Simona va juca finala de la Montreal la o oră perfectă pentru fanii din ţară

N-a fost uşor. Kerber e foarte puternică. A comis nişte greşeli în primul set, însă al doilea a fost mult mai strâns. Am vrut să dau totul pentru fiecare minge şi să câştig meciul. E foarte plăcut că voi juca finala aici pentru a doua oară la rând. Vă mulţumesc că aţi venit şi că m-aţi susţinut. Vă aştept, duminică, când va fi finala. Simona Halep

----------------------

SETUL III

6-2 Halep: BREAK, GAME, SET, MECI! Simona a condus cu 40-0 şi a avut trei mingi de meci. Angelique a egalat. La deuce#1, Kerber a avut minge de 5-3, dar a trimis afară. La deuce#2, Halep a tranşat a patra minge de meci.

5-2 Halep: Simona a luat serviciul ei la 30 la capătul unui game în care a servit al treilea as din acest meci.

4-2 Halep: BREAK! Simona a avut minge de break la 40-30, dar Angelique a egalat. La deuce#1, Simona a irosit altă minge de break. La deuce#2, Halep a izbutit break-ul.

3-2 Halep: Simona a luat serviciul ei la 30.

2-2: RE-BREAK! Halep a condus cu 40-15 şi a valorificat prima minge de re-break. La greşeli duble, Kerber conduce cu 7-1.

2-1: Halep a luat serviciul ei la 30.

2-0 Kerber: La 40-15, Kerber a servit o dublă greşeală. La punctul următor, Simona a avut tot terenul pentru 40-40, dar a trimis afară.

1-0 Kerber: BREAK! Angelique a condus cu 40-15 şi a valorificat prima minge de break.

--------------------------

SETUL II

6-3 Kerber: GAME, SET! La 30-30, Kerber a comis o dublă greşeală, dar apoi a egalat la 40. La deuce#1, Angelique a avut minge de set şi a luat-o.

5-3 Kerber: BREAK! Angelique a condus cu 40-30 şi a profitat de prima minge de break.
 

*Darren Cahill a coborât pe teren şi a vorbit cu Halep: „Calmează-te! Joci bine. Concentrează-te asupra lucrurilor pozitive. Nu te mai gândi negativ. A trecut un set şi jumătate din acest meci. E posibil ca meciul să mai dureze 20 de minute sau o oră şi 20 de minute. Nu contează. Vreau să fii pozitivă“.
 

4-3 Kerber: Simona a avut minge de break la 40-30, dar a trimis afară. La deuce#1, românca a ratat altă minge de break. La deuce#2, Kerber a ratat mingea de 4-3. La deuce#3, Simona a greşit o minge şi a dat cu racheta de pământ de mai multe ori. Imediat, Kerber şi-a făcut serviciul.

3-3: RE-BREAK! La 40-30, Kerber a irosit şansa re-break-ului. La deuce#1, Angelique n-a mai greşit, iar Simona a dat cu racheta de pământ de nervi.

3-2 Halep: BREAK! Simona s-a impus pe serviciul adversarei la 30. Nemţoaica a comis o dublă greşeală la mingea decisivă.

2-2: Kerber a revenit de la 15-40 şi a egalat. La deuce#1, Halep a avut minge de game, dar a trimis afară. La deuce#2, Simona şi-a făcut serviciul după un raliu fabulos.

2-1 Kerber: Angelique a revenit de la 0-30, a luat patru puncte consecutive şi game-ul.

1-1: Halep a luat serviciul ei la 15.

1-0 Kerber: După mai bine de jumătate de oră, nemţoaica a luat primul game. A câştigat serviciul ei la 15.

--------------------

SETUL I

6-0 Halep: GAME, SET! Halep a avut două mingi de set la 40-15, dar nemţoaica a egalat. La deuce#1, Simona a rezolvat primul set în 27 de minute.

5-0 Halep: BREAK! Simona a avut două mingi de break la 40-15, dar nemţoaica a egalat. La deuce#1, Kerber a ratat mingea de game. La deuce#2, Halep a izbutit break-ul.

4-0 Halep: Simona şi-a făcut serviciul la 30.

3-0 Halep: BREAK! Simona s-a impus pe serviciul adversarei care a comis o dublă greşeală la mingea decisivă.

2-0 Halep: Kerber a egalat de la 15-40. A avut minge de re-break la deuce#1, dar Halep a salvat-o. La deuce#2, Simona a irosit şansa de 2-0. La deuce#3, altă minge decisivă ratată de româncă, de această dată însă, pe un retur fabulos din partea lui Kerber. La deuce#4, Halep şi-a câştigat serviciul.
 

1-0 Halep: BREAK! Simona s-a impus pe serviciul adversarei la 15.

--------------------------

UPDATE 20.05 - Jucătoarele au ieşit la încălzire.

--------------------------

Acum însă, constănţeanca de 24 de ani e într-o formă solidă şi fără probleme medicale. Acest parcurs din Canada vine după titlul câştigat pe zgura de la Bucureşti.

Halep conduce cu 3-2 în confruntările cu Kerber (Germania, 2 WTA), însă problema e că ultimele două întâlniri, ambele în 2016, au fost tranşate de nemţoaica. Iată istoricul meciurilor Halep - Kerber:

*2009 (Saint Raphael, Franţa): Victorie Halep 5-7, 6-2, 7-5

*2014 (Doha, Qatar): Victorie Halep 6-2, 6-3

*2015 (Toronto, Canada): Victorie Halep 6-3, 5-7, 6-4

*2016 (Fed Cup, Cluj): Victorie Kerber 6-2, 6-2

*2016 (Wimbledon, Anglia): Victorie Kerber 7-5, 7-6

După terminarea semifinalei de simplu, Halep va reveni pe Terenul Central de la Montreal, de această dată pentru semifinala de dublu (ora 23.00, ora României), acolo unde perechea Halep - Niculescu o va înfrunta pe cea formată din  Klepac - Srebotnik.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări, minut cu minut, desfăşurarea meciului Halep - Kerber!
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite