Junimea, la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionata U21 a României va întâlni Franţa într-o adevărată finală a grupei, astăzi în Dealul Copoului Tricolorii mici vor înfrunta la Iaşi cel mai dificil adversar din Grupa 10

Selecţionata U21 a României va întâlni Franţa într-o adevărată finală a grupei, astăzi în Dealul Copoului

Tricolorii mici vor înfrunta la Iaşi cel mai dificil adversar din Grupa 10 a preliminariilor Campionatului European din 2009 într-o partidă transmisă în direct de TVR 2, de la ora 17.00

După ce au remizat, scor 1-1, în partida din deplasare, românii trebuie să câştige contra Franţei pentru a păstra şanse reale de calificare la Europene. Dacă o victorie ne-ar permite să-i egalăm pe francezi în clasament, o înfrângere ar compromite şansele ca românii să ocupe primul loc în această grupă. Francezii consideră meciul de la Iaşi o adevărată finală a grupei.

"Este cea mai importantă partidă de până acum, pentru că se întâlnesc favoritele, ocupantele primelor două locuri. Ne aşteaptă un meci dificil, în compania unei echipe puternice. În tur a fost egal pe terenul nostru, ceea ce vorbeşte de la sine de forţa echipei României.

Noi sperăm însă să luăm toate punctele", a spus selecţionerul Rene Girard. Interesul ieşenilor pentru această partidă este uriaş. Aproximativ 11.000 de bilete au fost vândute până ieri şi se aşteaptă ca la ora jocului stadionul să fie plin.

Florin Prunea le cere victoria

Directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea, a declarat că echipa naţională de tineret trebuie să ia exemplu de la jucătorii lui Victor Piţurcă şi să încerce să obţină un rezultat pozitiv în partida de astăzi.

"Victoria de la Constanţa a echipei mari contează foarte mult pentru moralul jucătorilor mai tineri. Meciul de la Iaşi va fi însă cu totul diferit decât cel de la Constanţa. Francezii sunt favoriţi, trebuie să recunoaştem lucrul acesta, dar nu ne speriem de adversari. Echipa noastră este pe un drum bun, este în ascensiune şi trebuie să confirme. Avem o generaţie de valoare", a declarat Prunea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite