Jocurile Olimpice de iarnă: un sportiv rus a fost prins dopat la fel ca Şarapova. El era medaliat la curling

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivul rus Alexander Krushelnitsky a căzut testul antidoping, în organismul său depistându-se urme de Meldonium, aceeaşi substanţă interzisă folosită de Şarapova.

La Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeonChang, Alexander Krushelnitsky câştigase medalia de bronz la curling la dublu mixt alături de soţia sa.

Doar că testul antidoping a relevat faptul că sportivul rus a luat Meldonium, substanţă care creşte fluxul sangvin şi măreşte capacitatea de efort. 

Federaţia rusă de curling a declarat că a declanşat propria investigaţie, mai ales că, susţin cei din federaţie, toţi sportivii au fost testaţi înaintea plecării spre JO. „E ceva ciudat. Îi ştiu pe oamenii ăştia de mulţi ani, ce rost ar fi avut să ia o substanţă ilegală înaintea Jocurilor Olimpice?“, a spus Dmitry Svischev, preşedintele federaţiei ruse de curling. 

În aşteptarea probei B, care 99.99 la sută va indica acelaşi rezultat ca şi proba A, Alexander Krushelnitsky a părăsit satul olimpic deja. Konstantn Vybornov, purtătorul de cuvând al delegaţiei ruse, spune că ce s-a întmplat nu are niciun sens, mai ales într-un sport precum curlingul, unde factorul fizic nu este determinant. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite