Iordănescu şi trei decizii majore: avem lista stranierilor pentru două partide cruciale. La cine a renunţat „Generalul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul va miza pe 16 jucători care evoluează în campionatele din afara ţării pentru ultimele două partide din preliminariile Euro 2016, cu Finlanda (8 octombrie, ora 21.45) şi cu Insulele Feroe (11 octombrie, ora 19.00).

Ultimele două meciuri oficiale din 2015 pot trimite România la un turneu final, după o aşteptare de opt ani.

Conştient de importanţa „dublei“ cu Finlanda şi cu Insulele Feroe – primul joc va fi la Bucureşti, cu porţile închise - Anghel Iordănescu a avut o misiune dificilă în ceea ce priveşte stabilirea listei cu jucătorii proveniţi din campionatele străine.

„Generalul“ a comunicat, astăzi, lista finală prin intermediul site-ului oficial al Federaţiei Românie de Fotbal:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland)

Fundaşi: Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheş (Napoli), Dragoş Grigore (Al-Sailiya), Cosmin Moţi (Ludogoreţ), Răzvan Raţ (Rayo Vallecano)

Mijlocaşi: Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Andrei Prepeliţă (Ludogoreţ), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Lucian Sânmărtean (Al-Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (Stuttgart)

Atacanţi: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Claudiu Keşeru (Ludogoreţ), Florin Andone (Cordoba)

Ce ar fi de remarcat?

*Pentru a doua acţiune consecutivă a naţionalei, Iordănescu l-a inclus pe Cristi Tănase (Tianjin Teda) în lista lărgită a stranierilor, însă l-a tăiat de pe lista finală. De fiecare dată, Tănase a venit din China până în România, în speranţa că va fi păstrat de „General“.

*Faţă de lotul pentru confruntările din septembrie, cu Ungaria şi cu Grecia, selecţionerul a renunţat la doi stranieri: Goian (Asteras) şi Latovlevici (Genclerbirligi). În plus, Sepsi (Nurnberg), care era pe lista lărgită pentru partidele cu Finlanda şi Feroe, n-a prins lista finală.

*În schimb, a fost rechemat Bogdan Stancu (Genclerbirligi), cel care a ratat partidele cu Ungaria şi Grecia din septembrie din cauza unei accidentări.

După etapa din weekend, Iordănescu va completa lotul cu fotbalişti convocaţi din Liga I.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite