Interviu cu Mircea Lucescu pe site-ul UEFA: „Am ajuns la fotbal din sărăcie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu FOTO Getty Images
Mircea Lucescu FOTO Getty Images

Mircea Lucescu a vorbit despre cariera sa îndelungată pentru site-ul oficial al UEFA, care îl numeşte cel mai experimentat antrenor din Liga Europa. El a declarat că iubeşte fotbalul de când a fost copil şi că datorează totul acestui sport.

"Am început să antrenez la vârsta de 28 de ani, aşa că sunt 43 de ani de atunci. Pasiunea mea pentru fotbal mă face să-mi menţin entuziasmul. Am avut întodeauna jucători foarte tineri, chiar dacă am fost la Corvinul Hunedoara, la echipa naţională, la Dinamo Bucureşti sau în Italia, la Brescia, unde Andrea Pirlo juca pentru mine la 16 ani. Am acumulat atât de multă experienţă ca jucător şi căpitan al naţionalei României încât am ştiut că trebuie să o împărtăşesc generaţiei următoare", a declarat Lucescu pentru siteul UEFA, citat de News.ro .

Tehnicianul formaţiei Zenit Sankt Petersburg spune că datorează fotbalului tot ce are şi că este recunoscător acestui sport.

"Este o viaţă intensă. Este foarte dificil să mai găseşti ce se întâmplă în fotbal în vreun alt domeniu. La fiecare trei zile eşti un personaj diferit. Un antrenor la fel de bun ca ultimul rezultat. Dacă e pozitiv, eşti cel mai bun din lume, dacă nu, eşti cel mai nepopular din lume, mai ales în ochii fanilor. Este o profesie dificilă, dar iubesc fotbalul de mic copil. Era după război, nu aveam prea multe opţiuni, aveam o familie numeroasă şi eram foarte săraci. Aşa că singurul lucru pe care puteam să-l joc era fotbalul. Tot ce am realizat a fost datorită fotbalului şi îi sunt foarte recunoscător acestui joc", a spus el.

Mircea Lucescu a declarat că filozofia sa de joc este una ofensivă, bazată de o contribuţie colectivă a jucătorilor.

"Filozofia mea a fost întotdeauna să dezvolt un anumit tip de jucător, filozofia mea a fost în totdeauna să joc un fotbal ofensiv. Am fost atacant. Am încercat să schimbăm stilul un pic, mai ales pentru faptul că Hulk şi Ezequiel Garay voiau foarte mult să plece. A trebuit să schimbăm abordarea şi să facem mai mult un efort colectiv, bazat pe o foarte bună organizare şi în special pe implicarea tuturor jucătorilor în faza de atatc. Dar este încă devreme. Totuşi, lucrurile merg bine, Zenit încearcă să menţină un nivel al performanţei pe care lumea din jur să-l aprecieze", a explicat Lucescu.

Echipa lui Mircea Lucescu, Zenit Sankt Petersburg, va juca săptămâna viitoare, la 3 noiembrie, cu formaţia irlandeză Dundalk, pe teren propriu, în grupa D a Ligii Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite