Injecţie de calitate pentru naţională: primele declaraţii date de Andone, atacantul cu 21 de goluri în acest sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul fotbalist ajuns sub comanda lui Anghel Iordănescu e şi cel mai prolific pe care România l-a avut în Europa în această stagiune.

Echipele participante la Euro 2016 trebuie să-şi definitiveze loturile de 23 până la 31 mai, la miezul nopţii.

În pregătirea turneului final, România a jucat cu RD Congo şi cu Ucraina, însă selecţionerul Anghel Iordănescu nu l-a putut testa şi pe Florin Andone în aceste amicale, în condiţiile în care vârful de 23 de ani a jucat, inclusiv duminică seara, pentru Cordoba, în liga secundă din Spania.

Românul e golgheterul la zi în eşalonul secund, având 21 de reuşite în cele 36 de partide pe care le-a bifat. În condiţiile în care România va juca ultimul amical, înainte de Euro 2016, la 3 iunie, cu Georgia, Iordănescu trebuie să ia o decizie în 24 de ore: îl ia sau nu pe Andone în Franţa?

La sosirea în ţară, astăzi, Andone a vorbit la Digi Sport despre şansele sale de a juca la Campionatul European.

Ce a spus?

„Sunt foarte fericit că am ajuns în ţară. Abia aştept să încep pregătirile alături de colegii mei. Sunt bine, sănătos, sunt foarte bine şi cu moralul, dar am nevoie de două, trei zile să mă odihnesc, pentru că la echipa de club am jucat trei meciuri în opt zile.

Nu s-a pus niciun moment problema să nu vin la lot. Cordoba mi-a spus de la început că mă vor lăsa după data de 30 mai. Până la urmă, ei sunt şefii mei, ei mă plătesc. Am vorbit cu domnul Isăilă (n.r. – secundul lui Iordănescu) şi mi-a transmis să fiu liniştit şi că mă aşteaptă. Nu contează că am venit ultimul, ci că sunt aici şi sunt foarte pregătit.

Acum, aştept să vedem lotul de 23, ar însemna enorm pentru mine să ajung la Euro.

Am dat multe goluri la Cordoba, normal că-mi doresc să marchez şi la naţională. Ar fi o plăcere să marchez şi pentru România. Vin aici pentru a lupta şi pentru a mă pregăti. Sunt pregătit pentru Euro.

Nu e o luptă cu ceilalţi atacanţi. Toţi îmi sunt prieteni şi competiţia e foarte bună. Nu contează că Alibec are tricoul cu numărul 9, chiar dacă şi eu am jucat cu acest număr. Nu contează asta, ci doar să ajung în Franţa. Până se anunţă lotul, nu vreau să mă gândesc la altceva.

Nu ştiu dacă sunt pe lista definitivă, dacă ajung în Franţa ar fi un vis. Trebuie să mă pregătesc şi să fiu băiat cuminte“, a afirmat Andone.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite