Halepmania trece Oceanul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep şi Monica Niculescu au deschis „balul“ la ediţia din acest an a Rogers Cup (categoria Premier 5), în competiţia de dublu feminin ce se desfăşoară la Montreal. Jucătoarele noastre au câştigat ieri seară fără emoţii, în două seturi (6-3 / 6-2), eliminând din turneu cuplul ruso-canadian Alla Kudryavtseva / Gabriela Dabrowski.

Aversele de ploaie, căldura şi umiditatea ridicată au afectat jucătoarele, însă atmosfera din tribune a menţinut la cote ridicate moralul româncelor. Conaţionalii noştri stabiliţi în Canada s-au remarcat şi în debutul Rogers Cup, după ce anul trecut au purtat spre victorie echipa de Fed Cup a României (3-2 contra Canadei). De altfel, organizatorii au pregătit oferte speciale pentru suporterii noştri după ce în 2015 au văzut valurile tricolore din sala unde Alexandra Dulgheru & Co. i-a scos tenisul din cap mofturoasei vedete locale Eugenie Bouchard.

Mai rezervaţi de felul lor, nord-americanii prezenţi la meciul de aseară priveau oarecum nedumeriţi reacţiile spectatorilor români şi încercau să desluşească ce înseamnă „I-ai dat-o bine!” sau „Lasă, mai iau şi ele câte-o minge!”. Una peste alta, românii nu şi-au dezamăgit favoritele, fapt vizibil şi la sfârşitul partidei, atunci când Simona şi Monica au fost înconjurate de fani până când au părăsit arena.

image

Urmează zile grele pentru jucătoarele noastre, Simona Halep urmând să o întâlnească astăzi pe Daria Gavrilova, numărul 46 mondial, iar Monica Niculescu  pe Jelena Ostapenko, numărul 201 mondial. Gavrilova, rusoaică emigrată recent în Australia, a produs câteva rezultate notabile, învingând jucătoare de top precum Maria Sharapova, Ana Ivanovici şi Petra Kvitova. La rândul ei, Ostapenko (19 ani) este câştigătoare a şapte turnee ITF de simplu şi a opt turnee de dublu. Niciuna dintre cele două adversare ale româncelor nu poate fi considerată „victimă sigură”.

Pe de altă parte, Simona a lăsat impresia că are mici probleme cu reverul, ea insistând pe această lovitură la antrenamentul de ieri cu Darren Cahill. US Open nu este departe, iar neparticiparea la Olimpiada de la Rio ar trebui să o ajute pe jucătoarea noastră să atingă vârful de formă.

Nu în ultimul rând, trebuie menţionat că la Rogers Cup sunt prezenţi şi arbitri români, ei fiind delegaţi inclusiv la meciurile conaţionalelor noastre. Obţinerea statutului de arbitru internaţional nu este o misiune tocmai uşoară, iar organizatorii nu au niciun dubiu în privinţa integrităţii acestora.

Turneul din acest an de la Montreal se anunţă unul extrem de interesant, în pofida retragerii Serenei Williams, dat fiind faptul că atât Simona Halep (finalistă în 2015), cât şi celelalte jucătoare din „top 10” au multe puncte de apărat sau vor să-şi asigure locul la turneul campioanelor.

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite