Halep rămâne în America: De ce Simona va juca fără presiune în următorul turneu şi ce alte românce vor fi alături de ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep a ratat şansa de a reveni pe primul loc mondial, nereuşind să profite de eliminarea lui Osaka în optimile de la Indian Wells.

Dacă ar fi câştigat trofeul la Indian Wells, românca ar fi trecut de luni, din nou, pe locul 1 WTA. 

După eşecul cu Vondrousova, Halep a mărturisit că de mult, mai precis de la finala pierdută la French Open în 2017, nu mai fusese atât de afectată de o înfrângere. „Am plâns în vestiar după mult timp pentru că am pierdut. Dau sută la sută în fiecare meci, în fiecare turneu, din acest motiv sufăr puţin când pierd. Simţeam că trebuie să plâng. Sufăr după fiecare înfrângere şi cred că e un lucru bun. Cel mai rău am plâns după finala French Open, în 2017. Cred că toată lumea ştie asta. Şi azi, pur şi simplu, mi-a venit, din nou, să plâng“, a declarat Halep.

Urmează Miami, dar fără presiunea clasamentului

Halep va rămâne în SUA, urmând să joace la Miami, turneu din categoria Premier Mandatory, care se va desfăşura între 18-31 martie. Aici, presiunea clasamentului nu va exista pentru Simona, mai ales că, anul trecut, ea a fost eliminată repede, în turul III. Atunci, Halep a fost învinsă de Radwanska, scor 6-3, 2-6, 3-6. 

Drept urmare, acum românca va avea de apărat doar 65 de puncte. În schimb, turneul de la Miami va fi extrem de important pentru Sloane Stephens (4 WTA), campioana din 2018, după o finală cu Ostapenko. Americanca va avea de apărat 1.000 de puncte acum. 

Pe lângă Halep, pe tabloul principal de la Miami se vor afla şi alte două românce: Mihaela Buzărnescu (31 WTA) şi Irina Begu (70 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite