Gică Popescu, executat silit: Cu ce sumă s-a împrumutat de la bancă pentru o afacere falimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gică Popescu a fost un fotbalist de talie mondială, însă, în rest, când s-a apucat de afaceri, a dat-o în bară, neavând succes în niciun domeniu.

De-a lungul anilor, Gică Popescu a încercat, fără succes, să investească în domeniul hotelier, în deschiderea unui centru comercial, fiind implicat, totodată, şi în transferul unor jucători, alături de fraţii Becali.

Această activitate i-a adus o condamnare la închisoare în „Dosarul Transferurilor“, iar celelalte afaceri au dat faliment! Un excemplu concret e ceea ce s-a întâmplat cu „Doldora Bazar“ pe care l-a deschis, în Rahova, în 2010. Potrivit prosport.ro, investiţia totală s-a ridicat la zece milioane de euro, iar pentru a acoperi o parte din această sumă, adică două milioane de euro, Gică Popescu şi asociaţii săi s-au împrumutat de la o bancă turcească din România.

Cum „Doldora Bazar“ s-a dovedit un eşec de proporţii, împrumutul bancar n-a fost restituit de Gică Popescu şi de asociaţii săi. Aşa că banca a luat măsuri şi a obţinut în instanţă executarea silită a fostului fotbalist!

„Admite cererea. Încuviinţează executarea silită, fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa isntanţei, azi, 12.04.2019,. Încheiere finală( dezinvestire)“, e mesajul instanţei. 

Gică Popescu avea gânduri mari, atunci când a pus bazele afacerii cu „Doldora Bazar“: „Oamenii din ziua de azi nu mai merg la muzee, dar se duc la mall. Noi am dorit să reedităm ceea ce se întâmpla aici acum 100 de ani, când ţăranii veneau cu căruţele şi vindeau direct din ele. Am adus istoria în present“.

Doldora

După ce „Doldora Bazar“ şi-a tras obloanele, Popescu a deschis un magazin în locul bazarului, dar nici aşa n-a avut succes şi, în final, a renunţat şi la acest proiect.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite