Fabuloasa poveste de viaţă a Johannei Konta, adversara de azi a Simonei Halep. Ce e de fapt la origini această jucătoare şi cum a ajuns să reprezinte Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Johanna Konta
Johanna Konta

Simona Halep va juca azi, după ora 18.00, în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon contra Johannei Konta, o jucătoare care e englezoaică doar de cinci ani.

Johanna Konta s-a născut pe 17 mai 1991 la Sydney, în Australia. Părinţii ei sunt maghiari, care au emigrat la Antipozi separat. Tatăl Gabor a fost manager de hotel, iar mama Gabriella medic stomatolog. Ei s-au cunoscut în Australia. 

Unul dintre bunicii Johannei, Tamasz Kertesz, a jucat fotbal, fiind om de bază la Ferencvaros, în anii 1950 şi coleg la naţională cu celebrul Ferenc Puskas. El a murit însă în 1989, înainte ca Johanna să se nască, după ce un timp fusese selecţionerul naţionalei Ghanei.

Konta a început tenisul la Sydney, pe când avea opt ani, într-un program after -school. La 14 ani a plecat la Academia Sanchez Casal, din Barcelona, unde a petrecut 15 luni. În aceeaşi perioadă părinţii ei au decis să se mute în Anglia, pentru a fi, cât de cât, mai aproape de ea.

În 2012, Johanna a devenit cetăţean britanic cu acte în regulă şi a început să reprezinte Marea Britanie, deşi până atunci jucase sub steagul Australiei. Ea mai are o soră, Eva, din primul mariaj al tatălui ei, care e măritată cu un jucător de fotbal australian şi stă la Sydney.

Vezi AICI care este cheia meciului dintre Simona Halep şi Johanna Konta 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite