CTP, scurt şi la obiect: „Nu cred că Ion Ţiriac a stat să-şi plătească impozitele pe la vreun ghişeu în ţară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Tudor Popescu a reacţionat la obiect după ultimele afirmaţii făcute de omul de afaceri Ion Ţiriac, cu privire la realitatea din România.

Cristian Tudor Popescu a comentat o afirmaţie făcută de omul de afaceri Ion Ţiriac, într-un interviu la Digi24, cum că în România nu există corupţie.

Probabil Ion Ţiriac n-are cunoştinţă de lucruri mai serioase, gen Microsoft, chestii de sute de milioane de euro, care rivalizează cu averea lui. Dl. Ţiriac spune că ne facem de râs la Bruxelles. Sunt arestaţi şi condamnaţi un premier care a furat geamuri, referitor la Năstase, şi altul pentru o damigeană de ţuică şi nişte cârnaţi. Cum adică? Se face de râs justiţia, care i-a condamnat pe aceşti domni care erau în funcţii de premier şi ministru, sau ne fac de râs ei pentru că s-au pretat la termopane, şi ţuică şi cârnaţi? Nu, dl. Ţiriac crede că nu, că justiţia s-a făcut de râs că i-a condamnat pe acei domni”, a spus Cristian Tudor Popescu tot la Digi24.

„Nu e coruptă România. Pot să înţeleg asta, pentru că Ion Ţiriac, când are câte o problemă la organism, mai schimbă câte o piesă la cele mai bune spitale din lume. Nu cred că s-a dus să se trateze la Fundeni, Municipal sau Sf. Ioan şi nu cred că a luat pe aici vreun pioceanic, o infecţie. Copiii lui Ion Ţiriac nu cred că au avut de-a face cu şcoala la plic în România şi cu WC-ul în curte, şcoala la plic de la cursul primar până la universitate şi doctorat. Copiii lui au urmat şcolile cele mai prestigioase din această lume. Nu cred că Ion Ţiriac a stat să-şi plătească impozitele pe la vreun ghişeu în ţară. Nu cred că Ion Ţiriac, când fiul lui a fost acuzat într-un caz legat de droguri, atunci a făcut tot ce i-a stat cu puţinţă ca să influenţeze mediatic acel verdict. Nu avea nevoie să dea şpagă unui judecător pentru asta, aşa cum fac alţii în această ţară, unde nu există coruptie cum spune el. A fost suficient să-şi facă apariţia”, a mai spus jurnalistul.

El a adăugat că cei care au furat îşi vor face socoteala şi vor fura în continuare: „Să-mi dea până în 5 ani şi le dau din prejudiciu, văd eu cât, şi îmi văd în continuare de tunul următor. Din 5 dacă îmi ies 2, sunt rezolvat. Asta propune omul de afaceri Ion Ţiriac”.

„Mi s-a umflat literalmente capul nu la ce am spus până acum, dar la afirmaţia lui Ion Ţiriac că e mai rău de cinci ori acum decât cu Securitatea. Are dreptate, m-am gândit. Mi-e destul de greu să vorbesc acum de dl. Ţiriac. A fost un model pentru mine, când aveam 15-16 ani. S-a întămplat să-i fiu foarte aproape atunci, eram copil de mingi la Cupa Davis, în 1972. A fost un model de viaţă în ceea ce priveşte capacitatea de a lupta în situaţii critice în care ai şanse foarte mici de victorie, a lupta când te părăsesc mâinile, picioarele, plămânii şi nu-ţi mai rămâne decat creierul, voinţa. Am văzut la Ţiriac ceva supraomenesc, un fel de biruinţă a spiritului asupra materiei, care m-a marcat toată viaţa”, a adăugat jurnalistul.

„Tot atunci am mai văzut ceva la dl. Ţiriac. El are o deviză: victorie cu orice preţ, care are şi o parte impresionantă, care m-a marcat, dar şi partea ei mai puţin luminoasă. În finala Cupei Davis, arbitrii de linie strigau şi ridicau mâna cu ochii la securiştii din tribună. Erau înţesate tribunele. Arbitrii fuseseră instruiţi să arbitreze patriotic. Dacă vreunul nu arbitra aşa, trăia cu spaima că cine ştie ce i se poate întâmpla. Au făcut nişte chestii la care mie îmi venea să-mi întorc capul, îmi crapă obrazul de ruşine. Minge jumătate de tuşă uscată la un serviciu al lui Stan Smith. Şi out. Îl şi vedeam pe arbitru. bineînţeles, contestaţie. Era chemat supervizorul meciului, care decidea că mingea e bună. În tot acest timp, Ion Ţiriac se aşeza pe scaunul arbitrului de margine şi se odihnea. Avea 33 de ani, Smith 25, era foarte greu. Terenul devenise mobil. Terenul lui Smith se umfla, al lui Ţiriac se strângea. Niciodată nu l-am văzut, şi apoi am realizat că asta m-a marcat, nu l-am văzut sî se ducă sî steargă cu piciorul urma şi să-şi spună "e bună". Ion Ţiriac a luptat mereu cu mijloace nu ilegale, dar foarte discutabile din punct de vedere moral”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

„Nu m-a surprins. La urma-urmei, ce li s-a întamplat dlui Ţiriac şi prietenilor e mult mai grav ce s-a întâmplat cu Gheorghe Ursu, în temniţă, cu Monica Lovinescu, Vlad Georgescu, Paul Goma, Dorin Tudoran. E floare la ureche faţă de ce pătimeşte dl. Ţiriac. Bănuiesc că el suferă, din moment ce are o cifră atât de precisă, de cinci ori mai mult e acum răul Securităţii. Ştie Ion Ţiriac ce spune, pe proprie piele bănuiesc. Dar atunci Ţiriac se găsea într-o relaţie foarte bună cu Securitatea. Nu avea de ce să sufere. Această proporţie de 1 la 5 e justificată, pentru că Ion Ţiriac semnase un angajament în 62, nume de cod Titi Ionescu, a semnat şi note informative în legătură cu colegi, sportivi, români din străinătate, după care a fost desistat, fiind considerat insuficient de profitabil. I s-a făcut dosar de urmărire, cum aveau toţi sportivii cu notorietate. Dar dl. Ţiriac a circulat în vest constant, cât a vrut. N-a avut nicio problemă să-şi facă relaţii in vest, care apoi i-au folosit foarte mult. Nu l-a deranjat nimeni. A fost în relaţii bune atât cu conducerea comunistă, cât şi cu Securitatea. N-a avut nici cea mai mică problemă, din câte ştiu. E firesc să-i considere martiri pe Ghiţă, Udrea, Mazăre, Năstase, Bica”, a completat el.

Citeşte AICI integral afirmaţii lui Cristian Tudor Popescu la Digi 24

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite