CTP, după eliminarea Simonei Halep: „Voi pune această înfrângere în colecţia mea de victorii memorabile ale ei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a fost învinsă de Dominika Cibulkova şi a părăsit Turneul Campioanelor de la Singapore, unde a fost prezentă  a treia oară consecutiv.

Simona a acuzat probleme mari la un genunchi, fapt care a împiedicat-o să joace la adevărata ei valoare. Cristian Tudor Popescu a comentat după înfrângerea Simonei pe republica.ro:

Mă număr printre acei ultimi romantici capabili să creadă că o înfrângere poate fi frumoasă, după cum o victorie poate fi urâtă.

Meciul cu Cibulková se îndrepta cât se poate de limpede spre un final în două seturi scurte. Afectată de probleme cu genunchiul stâng, Simona alerga la 60-70 % din ce poate. Şi dinamica serviciului suferea, piciorul stâng fiind cel mai solicitat la flexare şi împingere. Iar în faţă avea o Dominika atomică, jucând pe totul sau nimic şi intrată în ceea ce se cheamă „zonă”, stare în care îţi reuşeşte tot ce încerci.

Silită la o apărare aproape continuă, Simona a făcut un set 2 frizând supranaturalul. S-a aruncat, literalmente, trăgând stângul după ea, în recuperări la care urlam fără să înţeleg cum a fost posibil. A fugit după toate scurtele, strâmbându-se de durere la frânare. Şi-a inventat un serviciu mai mult din braţ, cu care a reuşit să facă faţă retururilor sălbatice ale Dominikăi.  Fiecare punct părea să fie ultimul în care Simona mai contează, tăvălugul blond urmând s-o zdrobească. Şi totuşi, ca un soldat luptând la baionetă când nu mai are muniţie, a împins-o pe Cibulková până la 4-5 în tie-break. Cu o dreaptă formidabilă în cros, şi-a scos adversara din teren dincolo de culoarul de dublu. Slovaca a ridicat o lumânare disperată care a căzut pe tuşa de fund, sărind rău şi împiedicând-o pe Simona să lovească clar. Un centimetru, doi, atât i-a lipsit lui Simo să facă 6-4 şi să aibă două mingi de set. Pe care, dacă-l câştiga, păstra şanse de calificare.

Voi pune această înfrângere din Turneul Campioanelor 2016 în colecţia mea de victorii memorabile ale Simonei Halep. Iar pentru toţi haterii care vor sări s-o calce în picioare şi pe acest site, spun doar atât: Mulţumesc, Simona! A fost o onoare să scriu despre cum ai luptat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite