Caz incredibil în tenisul masculin: un jucător tunisian, suspectat că s-a retras pentru a nu întâlni un israelian!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficillii ATP spun că vor verifica dacă tunisianul Malek Jaziri a avut motive serioase să se retragă de la turneul de la Montpellier. În trecut, tunisienii au mai boicotat meciuri cu israelienii.

Tunisianul Malek Jaziri, locul 65 mondial, a câştigat primul set al partidei cu uzbekul Denis Istomin, scor 6-4, după care a abandonat partida din cadrul primului tur al turneului de la Montpellier. Dacă l-ar fi bătut pe Istomin, Jaziri ar fi urmat să joace împotriva israelianului Dudi Sela.

De ce suspectează ATP acest abandon?

În 2013, federaţia tunisiană de tenis i-a cerut lui Jaziri să se retragă înaintea unei partide cu jucătorul israelian Amir Weintraub, din cadrul unui turneu disputat în Uzbekistan. Malek Jaziri s-a conformat, iar ATP a pedepsit Tunisia cu eliminarea pentru un an din Cupa Davis.

De data aceasta, pentru a evita o nouă suspendare, Malek Jaziri a invocat o durere la cot, şi a chemat fizioterapeutul turneul ui de două ori pentru îngrijiri pe parcursul meicului cu Istonim. Totuşi, oficialii ATP susţin că vor continua verificările.

De-a lungul timpului, ţărlie arabe au boicotat mai multe întrecerei sportive la care urmau să participe şi israelieni, ca protest în legătură cu situaţia din Palestina. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite