Bogdan Marişca, despre Raliul Sibiului: "Sper ca Transfăgărăşanul să fie câştigul din 2015"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Marişca este unul dintre cei nouă piloţi care, din 2001, au triumfat în Raliul Sibiului. Pilotul Napoca Rally Academy  a reuşit două victorii, împreună cu Sebastian Itu, copilotul său, în cel mai dificil raliu pe macadam din România.

Prima a fost în 2004, iar cea de-a doua în 2007, care a fost şi cea mai importantă pentru el.

Eşti unul dintre puţinii piloţi încă în activitate care au participat la toate ediţiile pe macadam ale Raliului Sibiului. Care sunt primele lucruri care-ţi vin în minte când auzi de acest raliu?
Bogdan Marişca: Cel mai important eveniment de motorsport din România. Un raliu de anduranţă în detrimentul vitezei, un raliu unde norocul, parcă mai mult decât la alte raliuri, are doza lui de importanţă…


Ai câştigat de două ori ori Raliul Sibiului. Care dintre victorii a fost cea mai importantă pentru tine?
Bogdan Marişca: Cea din 2007, pentru că mă menţinea pe prima poziţie din campionat.


Cât de greu a fost să câştigi la Sibiu?
Bogdan Marişca: Greu, pentru că la Sibiu, mai mult decât la alte raliuri, am învăţat pe propria piele, că raliul se termină doar când ajungi în parcul închis de final…
 

Care este cea mai frumoasă amintire din acea perioadă?
Bogdan Marişca: Startul pe “Păltiniş“ noaptea şi sosirea pe “Şanta” de noapte. Atmosfera aceea era incredibilă. Ţi se făcea pielea de găină când ieşeai din Răşinari şi vedeai puhoiul acela de lume care se îndrepta spre probe! 

Care a fost proba specială favorită şi de ce?
Bogdan Marişca: “Şanta” pe noapte… pentru mixul oferit pilotului, challenge-ul sportiv şi atmosfera creată de spectatori.

marisca

Cel mai bun moment de la Raliul Sibiului?
Bogdan Marişca: Victoria din 2007.
 

Cel mai rău moment de la Raliul Sibiului?
Bogdan Marişca: Şanta, în 2012.
 

Ai fi putut câştiga Raliul Sibiului de mai multe ori. Îţi mai aduci aminte ce probleme ai avut?
Bogdan Marişca: Tehnice, ca mulţi alţii… Ţin minte că în 2006 eram lider cu un avans care ar fi trebuit să fie suficient, dar pe ultima probă specială, Gâtul Berbecului, s-a stricat turbina şi am terminat doar pe locul trei…
 

Ai câştigat cu Mitsubishi Lancer EVO VI şi EVO IX. Cu ce model ţi-a plăcut mai mult să concurezi?
Bogdan Marişca: Înclin balanţa, cu foarte puţin, în favoarea modelului EVO IX.
 

Dintre toate maşinile cu care ai concurat vreodată cu care ai vrea să mai iei startul o dată în Raliul Sibiului pe macadam?
Bogdan Marişca: Definitiv cu Ford Fiesta R5!
 

Bolovani, praf, căldură incredibilă. Care a fost cel mai greu adversar la Sibiu?
Bogdan Marişca: Duritatea traseului.
 

În 2015, Raliul Sibiului s-a schimbat complet. Este pe asfalt şi cel mai spectaculos drum din România, Transfăgărăşanul, a fost inclus în program. Cum ţi se pare această schimbare?
Bogdan Marişca: Sper ca Transfăgărăşanul să fie câştigul Campionatului Naţional de Raliuri în 2015 şi mai sper ca vremea să ţină cu noi.
 

Transfăgărăşan pe asfalt sau Şanta pe macadam?
Bogdan Marişca: Şanta pe macadam. Deocamdată. Mai vorbim după ce parcurg şi Transfăgărăşanul.
 

Cum crezi că va fi pentru tine ediţia din 2015 a Raliului Sibiului?

Bogdan Marişca: Îmi doresc să fiu la start şi pentru că sunt convins că Sibiul din 2015 va fi acel spectacol pentru care toată lumea - organizatori, spectatori, presă şi sportivi - se pregăteşte.
 

Sibiu Rally Challenge se va desfăşura în perioada 20 – 23 august şi este un festival dedicat sporturilor cu motor care include şi Raliul Sibiului, etapa a şasea din Campionatul Naţional de Raliuri desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite