Baschet: Asesoft a subordonat Elba, la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Tudor Blidaru
Adrian Tudor Blidaru

Asesoft Ploieşti a obţinut a treia victorie, din tot atâtea meciuri, în Divizia A la baschet masculin, învingând sâmbătă, pe teren propriu, pe Elba Timişoara, cu scorul de 96-70.

Asesoft a avut opt minute de excepţie, ultimele trei din sfertul al doilea şi primele cinci din sfertul al treilea, când a reuşit să schimbe complet soarta jocului. Timişorenii controlau jocul şi se distanţaseră la şapte puncte, 30-37, cu trei minute până la pauza mare. Însă de atunci au cedat, în special în faţa acţiunilor în viteză ale lui Adrian Tudor (Blidaru), încheiate cu pase decisive către coechipierii săi. Gazdele au marcat 26 de puncte şi au primit doar patru pentru ca scorul să devină 56-41, la mijlocul sfertului trei.

Peste niciun minut, Păltinişanu avea să primească o greşeală antisportivă urmată de un fault tehnic, fiind eliminat din joc. Balanţa s-a înclinat definitiv în favoarea gazdelor după Burlacu a transformat patru aruncări libere iar Mack a marcat de trei puncte pe posesia imediat următoare pentru 63-44.

Blidaru a fost foarte aproape de un triple-double, cu 10 puncte, 11 pase decisive şi 7 recuperări, a avut un procentaj excelent la aruncările din acţiune, peste 70 la sută, dar şi-a umbrit evoluţia cu opt mingi pierdute. Ploieştenii au avut şase jucători cu cel puţin 10 puncte marcate, liderul fiind Burlacu, cu 17 puncte, la care a adăugat 7 recuperări.

Americanul Covington a marcat 20 de puncte pentru oaspeţi, sprijinit de Dragoş Andrei cu 13 puncte, cei doi înscriind fiecare câtre trei aruncări din spatele semicercului de trei puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite