Au mutat circul în instanţă! Cum au trăit oamenii de fotbal Ziua Judecăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali a venit "accesorizat" cu un ceas de 45.000 de euro şi un telefon de doar 6.000 de euro FOTO: CLICK!
Gigi Becali a venit "accesorizat" cu un ceas de 45.000 de euro şi un telefon de doar 6.000 de euro FOTO: CLICK!

Inculpaţii din „Dosarul Transferurilor” şi-au înfipt mâinile în aripioare şi cartofi prăjiţi în sala de aşteptare, iar Gigi Becali a făcut gălăgie la judecată.

Opt oameni de fotbal inculpaţi în „Dosarul Transferurilor”, plus Gigi Becali, cercetat în procesul cu schimbul de terenuri, s-au întâlnit ieri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Purtând la încheietură un ceas cu brăţară de aur, Ulysee Nardin, preţ de catalog 45.000 de euro, şi jucându-se cu un telefon Vertu Constellation, de „numai” 6.000, Becali a ajuns primul.

S-a autoproclamat din start “un expert în drept penal”, venit doar să aprofundeze materia sa preferată, după care ne-a asigurat că ar putea fi oricând un avocat pregătit să intre “într-un joc de-a şoarecele şi pisica” într-o dispută cu un judecător.


În timpul audierilor, Gigi s-a foit, şi-a dat cu părerea, iar când spusele martorilor nu erau pe placul său lovea zgomotos din palme. Atenţionat de judecătoare, Becali a stârnit zâmbete:  „Ce am făcut? Am fost cuminte până acum. OK. Mă scuzaţi. O să fiu mai cuminte de acum“. Audierile din Dosarul Terenurilor au ţinut de dimineaţă până seară, iar verdictul a fost amânat pentru 23 aprilie.

Copos, cel mai agitat

Cei opt oameni de fotbal condamnaţi deja de Curtea de Apel pentru matrapazlâcurile din Dosarul Transferurilor au apărut mult mai târziu. Chemaţi iniţial de la ora 15.00, lor li s-a transmis să vină la 16.30. Cum nici la această oră procesul dinainte nu era gata, Giovanni şi-a trimis şoferul după mâncare. 

N-a durat mult până ce fraţii Becali, Meme, Neţoiu, Gică Popescu şi Borcea au început să înmoaie cartofi prăjiţi şi aripioare prin diverse sosuri, în timp ce erau “atacate” articole “duşmănoase” din întreaga presă.

Doar Copos se plimba dintr-un colţ în altul, agitat, de parcă ţinea toate problemele lumii în spate, vorbind despre economia naţională şi fiscalitate cu oricine era pregătit să-l asculte. Era să-l uităm pe Jean Pădureanu, retras într-un colţ, stingher, aproape să aţipească în câteva rânduri.

Au făcut orice pentru amânare

Intraţi în sfârşit în sala de judecată, în jurul orei 18.00, au început tertipurile. Fraţii Becali şi Cristi Borcea, reprezentaţi de Doru Viorel Ursu, au cerut adăgarea de noi înscrisuri, după care ceilalţi avocaţi au solicitat un alt termen pentru a citi aceste înscrisuri. Oţelul sau Rapid, cluburi care au fost de fapt păgubite de şefii lor, au invocat la rândul lor vicii de procedură. Ba că pe citaţie scria CS Oţelul în loc de SC, ba că n-au fost chemate şi UFC, şi AFC Rapid. 

Procurorii au luat foc: „E nepermis ce se întâmplă! E ostentativ!”. 

Judecătorii au cerut o pauză de 10 minute, pentru consultări, revenind apoi cu decizia: să înceapă audierile!

Gică Popescu l-a plictisit pe Gigi

Gică Popescu a fost primul care a dat declaraţii, vorbind pe un ton sigur: “Îmi menţin declaraţiile. Referitor la Sânmărtean, aş adăuga că n-am nici o implicare, doar am tradus documentele, pentru că jucam în Olanda şi actele s-au făcut cu o firmă olandeză. Nu cred că e un fapt penal, în locul meu putea să fie orice translator”.

În timp ce Gică Popescu povestea cum a renunţat el la 1 milion de dolari pentru a se transfera de la Galatasaray la Lecce, în sală a intrat “expertul în penal”, Gigi Becali. “Baciul” a continuat: “Turcii de la Galata voiau să facă o echipă puternică, cu români, aşa cum a fost în perioada mea cu Hagi şi m-au mandatat să aduc trei jucători, printre care şi Bratu. Atunci am simţit că este ocazia să-mi pot recupera sumele”. Plictisit, Gigi a ieşit din sală pentru a vorbi cu ziariştii din nou.  

Procurorii şi judecătorii l-au asaltat cu întrebări pe Popescu legate de transferul lui Sânmărtean la Panathinaikos: “Cine a semnat actele de transfer, Ioan sau Victor Becali?  Aveţi cunoştinţă de contractul încheiat la aceeaşi dată cu o sumă mult mai mică, de 600.000 de dolari? Din partea societăţii olandeze a fost cineva?”. “Nu ştiu, nu-mi amintesc. La rugămintea domnilor Becali am ajuns în Grecia pentru a le traduce, pentru că au avut încredere mai mare în mine decât într-un translator”. 

Ioan Becali: „Eu n-am ce să declar”

Audierile vor continua la Înalta Curte la 9 mai, semn că judecătorii intenţionează să aducă totuşi acest proces cât mai curând spre un verdict definitv şi irevocabil. Ioan Becali a spus că el nu vrea să mai declare nimic. “Nu vreaă să fiu acuzat de sfidare, dar eu n-am ce să declar”. “E dreptul dumneavoastră”, i-a răspuns judecătorul.

Pedepsele primite de cei opt la Curtea de Apel

Ioan Becali – 8 ani de închisoare
Victor Becali – 7 ani de închisoare
George Copos – 5 ani de închisoare
Mihai Stoica – 4 ani de închisoare
Cristi Borcea – 7 ani de închisoare
Gigi Neţoiu – 3 ani de închisoare*
Jean Pădureanu – 3 ani de închisoare*
Gică Popescu – 3 ani de închisoare*
*Cu suspendare

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite