Atletico a sugrumat entuziasmul bascilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Minunea din Bilbao“ a fost răpusă de o echipă a madrilenilor mult mai puternică.

O dispută ce părea echilibrată şi în care toată lumea se aştepta ca Athletic Bilbao să continue evoluţiile remarcabile avute până la finală a fost de fapt un meci dominat fizic şi tactic de Atletico Madrid.

Tehnicianul bascilor, Marcelo Biel­sa, şi-a asumat imediat vina înfrângerii. „Ei şi-au impus jocul, iar noi ne-am apărat prost şi am atacat fără inspiraţie", a spus argentinianul, care a continuat: „Acest eşec e responsabilitatea mea, dar e normal ca jucătorii să fie devastaţi de înfrângere".

Simeone: „Am fost mai precişi ca ei"

Conaţionalul său, Diego Simeone, aflat la prima performanţă ca antrenor, a fost de părere că meciul s-a decis prin felul în care a fost abordat.

„Noi am cedat uneori posesia pentru a profita de spaţiile lăsate de ei, ceea ce s-a şi întâmplat. În plus, cred că am fost mai precişi, ne-am mobilizat mai bine şi am rezistat în momentele dificile", a declarat Simeone, care i-a lăudat în special pe Diego şi pe Falcao.

 „Ei sunt vitali pentru Atletico. Când îi avem în echipă putem bate pe oricine. Sper să-iam în echipă şi la anul şi pe ei, dar şi pe ceilalţi fotbalişti ai acestei echipe minunate", a încheiat argentinianul.

Temerea sa este legată de faptul că Diego este împrumutat de la Wolfsburg, portarul Courtois aparţine lui Chelsea, iar la uşa lui Falcao e un maldăr de oferte.

image



Atletico Madrid: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luis - M. ­Suarez, Gabi - Arda  (Dominguez 90), Adrián (Salvio 88), Diego (Toque 90) - Falcao. Antrenor: Diego Simeone.

Athletic Bilbao: Iraizoz - Iraola, J. Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe ­(Perez 46) - Iturraspe (Ibai Gomez 46), Herrera  (Toquero 63), De Marcos - Susaeta, Llorente, Muniain. Antrenor: Marcelo Bielsa. 

Goluri: Falcao 7, 34, Diego 85

Arbitru: Wolfgang Stark (Germania)

Stadion „Arena Naţională": 52.347

Cifrele meciului

- posesia balonului: 41% - 59%

- şuturi pe poartă: 6-3

- şuturi la poartă: 7-9

- cornere: 3-8

- bare: 1-1

- acţiuni de atac: 34-55

- ofsaiduri: 2-3

- faulturi: 25-14

- cartonaşe galbene: 1-4

Simeone - record

Diego Simeone este primul antrenor din America de Sud care câştigă Liga Europa, dar şi unul dintre cei trei oameni care au triumfat în C3, atât ca antrenor, cât şi ca jucător, performanţă pe care au mai reuşit-o italianul Dino Zoff şi olandezul Huub Stevens.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite