ANALIZĂ CSM Bucureşti, la un pas de dezastru: „Tigroaicele“ tremură în Ligă, iar miercuri joacă un meci capital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Manea
Oana Manea

O echipă construită pe bani grei, primiţi din partea Primăriei Capitalei, e la un pas de a avea un sezon complet ratat.

CSM Bucureşti a plătit scump pentru finalul dezastruos pe care l-a avut în Grupa Principală II a Ligii Campionilor, cu două înfrângeri şi o remiză. Cum „tigroaicele“ au încheiat pe 4, pentru ele urmează o „dublă“ sufocantă, în sferturi, cu Metz, cea mai bună echipă din Grupa Principală I.

Cele două echipe s-au întâlnit şi în 2018, tot în sferturile Ligii. Doar că atunci datele problemei au fost foarte diferite. Spre deosebire de acum, CSM era pe val, dovadă şi victoria din tur, pe teren propriu, cu 34-21, meci în care Neagu (10 goluri), Gullden (7) şi Kurtovici (5) au dat recital. Chiar dacă returul din Franţa a fost pierdut de CSM (20-27), campioana României a ajuns în Final Four. 

Acum, Neagu şi Kurtovici sunt accidentate, iar Gullden a plecat de mult la Brest. În plus, CSM e într-o mare criză şi, până să ajungă la „dubla“ cu Metz, riscă să piardă şi titlul în România! Mâine (ora 21.00, TVR 1), bucureştencele vor juca „finala campionatului“ cu SCM Râmnicu Vâlcea, ocupanta locului 1 în acest moment. 

Având în vedere că CSM a pierdut, în tur, acasă, cu 19-22, acum echipa pregătită de Dragan Dukici are nevoie de un succes la patru goluri pentru a rămâne în cursă pentru titlul de campioană. Dacă nu-l va obţine, aproape sigur, Dukici va fi concediat, chiar înaintea „dublei“ cu Metz.

Formaţia franceză e pe val în acest sezon, având în vedere că are în lot şapte jucătoare din echipa naţională, deţinătoarea titlului european şi cel mondial. Metz e pe primul loc în campionatul intern, fără înfrângere, iar în 2019 a pierdut un singur meci, ultimul din Grupa Principală I a Ligii Campionilor, 33-36 cu Copenhaga. A fost însă un rezultat irelevant, în condiţiile în care Niombla şi colegele ei erau deja calificate şi sigure de primul loc.

Liga Campionilor, sferturi

CSM Bucureşti – Metz

Odense – Gyor

Ferencvaros – Rostov

Buducnost – V. Kristiansand

*Meciurile sunt programate pentru 5-7 aprilie (tur) şi 12-14 aprilie (retur). Final Four-ul va fi găzduit de Budapesta (11-12 mai).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite