Şi-au împărţit turneele. Ce riscă Simona Halep pentru că merge la Shenzen în deschiderea sezonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Dintre jucătoarele de top, numai Simona Halep, Jelena Ostapenko şi Maria Şarapova vor deschide sezonul la Shenzen. Opţiunea româncei o poate costa primul loc WTA.

WTA a publicat programul primelor 30 de jucătoare ale lumii până la Australian Open, Grand Slamul de la Melbourne care debutează pe 15 ianuarie. Astfel, dintre tenismenele de top, doar Simona Halep şi Jelena Ostapenko au ales turneul de la Shenzen pentru deschiderea sezonului, restul optând pentru competiţiile australiene sau neo-zeelandeze în ideea de a se acomoda mai bine cu tot ce înseamnă această parte de lume. Pe lângă Halep şi Ostapenko, şi Maria Şarapova, locul 60 WTA, începe anul tot la Shenzen.

Cu această preferinţă pentru debutul sezonului, Simona Halep şi-a asumat riscul pierderii primului loc în favoarea Gabrinei Muguruza. La 40 de puncte în spatele româncei, jucătoarea din Spania merge la Brisbane, un turneu de categorie superioară, la care se acordă mai multe puncte. Partea bună este că Muguruza a jucat anul trecut semifinale la Brisbane şi doar o performanţă superioară, adică atingerea finalei sau câştigarea turneului, îi vor aduce punctele necesare pentru a o întrece pe Simona Halep. Mai mult, opoziţia Muguruzei la Brisbane va fi una dură: Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Caroline Garcia, Johanna Konta, Kristina Mladenovici sau Sloane Stephens vor fi şi ele acolo.

Într-un interviu acordat siteului WTA, Muguruza nu s-a ferit să îşi asume obiective măreţe: „Vreau să joc finale la marile turnee, să mă lupt pentru locul unu. Nu am de ce să acund asta, nu mă tem de nimic. Vreau să îmi fixez cele mai înalte obiective, pentru că am fost pe locul unu mondial şi asta mă ajută să cred că voi fi din nou acolo“.

O va înfrunta pe Konta
Până la Shenzen, Simona Halep va juca într-un turneu demonstrativ la Hua Hin, în Thailanda. Pe 23 decembrie, românca va evolua împotriva britanicei Johanna Konta, iar Karolina Pliskova o va înfrunta pe  Jelena Ostapenko. A doua zi, vor juca între ele învinsele, respectiv învingătoarele acestor meciuri.

Serena, în dubiu
Aflată în acest moment pe locul 22 WTA, Serena Williams s-a înscris la Australian Open, ultimul turneu la care a participat în 2017. De altfel, americanca a câştigat anul trecut la Melbourne însărcinată fiind. Rămâne de văzut dacă Serena chiar va putea să revină atât de repede în  circuit, ţinând cont că a dat naştere copilului pe 1 septembrie. Antrenorul Serenei, Patrick Mouratoglou, a declarat că după o sesiune intensă de antrenamente fostul lider mondial va face anunţul oficial în privinţa datei revenirii sale.

Wild–card pentru Azarenka
Jucătoarea belarusă de tenis Victoria Azarenka, locul 210 mondial, şi laureată a turneului în 2012 şi 2013, a primit o invitaţie pentru a participa la Australian Open. Revenită în circuit în iunie, după ce a născut un băieţel, sportiva belarusă nu a disputat decât două turnee în 2017 din cauza luptei pentru custodia fiului ei. Fiind pe locul 210 mondial, Azarenka nu ar fi putut participa la Australian Open fără wild card. "Situaţia actuală a Vikăi este foarte grea pentru ea şi vrem să-i oferim tot sprijinul nostru. Fiind dublă campioană la Australian Open, i-am oferit un wild card şi suntem nerăbdători să o vedem în ianuarie", a declarat directorul turneului Craig Tiley. "Sunt extrem de încântată că revin la Melbourne pentru Openul Australiei, turneul meu preferat", a afirmat Victoria Azarenka, fost număr 1 mondial.

Programul primelor 10 jucătoare până la Aussie Open
1. Simona Halep: Shenzhen
2. Garbiñe Muguruza: Brisbane
3. Caroline Wozniacki: Auckland
4. Karolina Pliskova: Brisbane (deţinătoarea titlului)
5. Venus Williams: Sydney
6. Elina Svitolina: Brisbane
7. Jelena Ostapenko: Shenzhen, Sydney
8. Caroline Garcia: Brisbane
9. Johanna Konta: Brisbane, Sydney (deţinătoarea titlului)
10. CoCo Vandeweghe: Hopman Cup (ITF)


Primele turnee ale anului
Shenzen (1-8 ianuarie) – WTA International
Auckland (1-8 ianuarie) – WTA International
Brisbane (1-8 ianuarie) – WTA Premier
Cupa Hopman (1-8 ianuarie) – ITF
Hobart (8–15 ianaurie) – WTA International
Sydney (8-15 ianuarie) – WTA Premier
Australian Open (15-29 ianuarie) – Grand Slam

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite