"Spiderman", salvatorul din Italia, a fost alertat de fetiţa lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denumit de presa italiană "Spiderman" din Montecatini (un orăşel aflat la 50 de kilometri de Florenţa), Doruţ Jurcan (34 ani), din comuna Urmeniş, judeţul Bistriţa Năsăud) a salvat viaţa

Denumit de presa italiană "Spiderman" din Montecatini (un orăşel aflat la 50 de kilometri de Florenţa), Doruţ Jurcan (34 ani), din comuna Urmeniş, judeţul Bistriţa Năsăud) a salvat viaţa unui copil. Scăpat de sub supravegherea mamei, băieţelul de doi ani atârna de balustrada balconului de la etajul al treilea al blocului.

Alarma a dat-o Diana (11 ani) fetiţa lui Doruţ, care a observat copilul vecinei suspendat la înălţime. Văzând că uşa era încuiată, iar mama nu răspundea la avertizările vecinilor, Doruţ nu a ezitat să se caţere pe ornamentele balconului său de la primul etaj, pentru a ajunge la copil. Singura grijă era să nu-l sperie pe micuţ, care ar fi putut să se prăbuşească dintr-un moment în altul.

"Mi-au tremurat picioarele"

În timp ce Doruţ escalada clădirea prin exterior, jos aştepta colegul său Toma Nemeş Vasile (21 ani), pregătit să atenueze eventuala cădere a copilului. În câteva fracţiuni de secundă, Doruţ a prins micuţul, care a început să plângă abia după ce s-a simţit în siguranţă, în braţele salvatorului. "După ce am ajuns în balcon şi am văzut că băieţelul se îndepărta de frică, au început să îmi tremure picioarele. Nu mi-aş fi iertat-o niciodată dacă nu aş fi dus misiunea până la capăt. Toată viaţa mi-ar fi rămas imaginea copilului căzând de la balcon" ne-a povestit "Spiderman". Mama copilului, o rusoaică în vârsta de 23 de ani, a fost trezită de echipa de pompieri chemată de vecinii îngroziţi. În trecut, ea a fost denunţată de vecini pentru consum de alcool. Femeia va fi cercetată pentru neglijenţă de autorităţile pentru protecţia minorilor de la Florenţa. Întâmplarea a atras atenţia poliţiştilor, care au constatat că femeia avea actele de rezidenţă expirate.

Doruţ, ambulanţa comunei

Aflat de doi ani în Italia, Doruţ Jurcan lucrează în construcţii (montează tavane false), este căsătorit şi are un copil. Fost angajat la o filială Avicola din Crăieşti (judeţul Mureş), el era cunoscut în comuna natală pentru spiritul altruist. Pentru că cel mai apropiat spital se afla la 30 de kilometri, de multe ori, el a înlocuit serviciul de ambulanţă cu maşina personală, indiferent de oră. "Într-o iarnă, era să asist la o naştere în Dacia mea friguroasă şi nu ştiam cum să ajung mai repede la spital, ca să nu îngheţe bebeluşul" ne-a mărturisit Doruţ.

Fotografii: Anca Mihai

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite