Record de temperatură în mijlocul lunii februarie. Mercurul din termometre va depăşi, marţi, 20 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturi ridicate în aceste zile FOTO Adevărul
Temperaturi ridicate în aceste zile FOTO Adevărul

Ziua de 16 februarie se anunţă a fi una extrem de călduroasă pentru mijlocul lunii, mercurul din termometre depăşind 20 de grade Celsius, în special în sudul ţării.

„Marţi, temperaturile vor fi cuprinse între 10 şi 22 de grade Celsius, cu 23 — 24 de grade în Lunca Dunării şi 21 — 22 de grade în Bucureşti, iar de miercuri vremea se mai răceşte comparativ cu luni şi marţi, fiind în jur de 18 grade Celsius, dar în continuare va fi foarte cald”, a declarat meteorologul Maria Tomescu, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, temperaturile maxime ar trebui să fie cuprinse între zero şi şase grade Celsius, cu cinci grade în Bucureşti şi minime, între minus nouă şi plus un grad Celsius, iar în Bucureşti minus trei grade Celsius.

„În această perioadă, chiar şi minimele sunt mult mai ridicate decât maximele normale. Minimele pe care noi le avem în tot intervalul sunt de minus un grad şi 10 grade Celsius, adică cu opt grade mai ridicate decât cele normale, în timp ce temperaturile maxime vor fi chiar cu 15 grade mai ridicate”, a completat meteorologul de serviciu.

Deşi au mai fost ani în care s-au înregistrat temperaturi ridicate în luna februarie, zilele de 15 şi 16 februarie ar putea atinge, potrivit estimărilor făcute de meteorologi, un record zilnic al ultimilor 50 de ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite