Proiect pentru dezvoltarea competenţelor pe piaţa muncii, pentru persoanele dezavantajate social

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Un program de dezvoltare a competenţelor pentru piaţa muncii destinat şomerilor din mai multe judeţe din ţară s-a înceheiat marţi. Realizatorii proiectului au prezentat rezultatele investiţiei de peste 13 milioane de lei care s-au făcut pentru sporirea şanselor de angajare a persoanelor dezavantajate.

În cadrul programului "Acţiuni de Consultanţă şi Asistenţă în vederea Dezvoltării Antreprenoriatului" (ACADA), persoanele din grupul ţintă au fost reprezentate de  orice persoană inactivă sau şomer pe termen lung, cu domiciliul în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud Muntenia, judeţele Teleorman, Dâmboviţa şi Prahova. Aceştia au beneficiat gratuit de consiliere profesională şi mediere a muncii şi au primit subvenţii pe toată durata prezenţei la nişte cursuri special gândite pentru a le oferi o şansă pe piaţa muncii.  Cursurile de calificare au putut fi completate cu cele de „competenţe informatice”, destinate dezvoltării abilităţilor de lucru cu computerul şi cele de „competenţe antreprenoriale”, indispensabile înfiinţării şi conducerii propriei afaceri.

De asemenea, cursanţii au beneficiat de subvenţii şi de premii financiare la absolvirea programului ACADA şi au avut posibilitatea de a lucra cu lectori cu simţ practic şi experienţă acumulată atât în România, cât şi în ţări precum Austria şi Germania,  participanţilor la curs crescându-le astfel şansele de dezvoltare a unei afaceri.

Scopul programului ACADA a fost acela de a aprofunda principiile şi mecanismele funcţionării unei afaceri şi de a-i învaţa pe participanţi să înfiinţeze o firmă, iar activităţile practice derulate în cadrul acestuia au ca finalitate dezvoltarea reală a antreprenoriatului în regiune, prin înfiinţarea de către participanţi de firme cu capacitatea de a genera locuri de muncă pentru grupul tinţă al proiectului.

Proiectul, în valoare totală de 13.299.444,15 lei, este o aplicaţie a strategiei Uniunii Europene de integrare profesională şi îmbunătăţire durabilă a nivelului de trai al persoanelor defavorizate şi s-a desfăşurat în perioada mai 2014 – decembrie 2015, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cu finanţare nerambursabilă din Fondul Social European.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite