Prognoza pe 3 luni. Cât de mult şi unde va ninge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninsorile vor fi în limitele normale ale acestei perioade
Ninsorile vor fi în limitele normale ale acestei perioade

Meteorologii anunţă un început de an cutemperaturi normale pentru sezonul rece în cea mai mare parte a ţării, iar luna martie va veni cu o primăvară bogată în ploi.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

În ianuarie 2018, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de normal, posibil local mai ridicate in sud-est, sud si vest. Precipitaţiile totale lunare vor fi apropiate de mediile climatologice în est şi sud-est şi excedentare în restul teritoriului. Doar în Estul şi Sud Estul ţării vom avea ninsori şi ploi ce se vor încadra în limitele normale, adică 34 de l/mp.

 În februarie 2018, temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a ţării. Precipitatiile totale lunare vor fi, in general, apropiate de normă, exceptând regiunile centrale şi vestice unde vor avea o tendinţă spre excedent.

În martie 2018, temperatura medie lunară va avea valori apropiate de normalul climatologic, local mai coborâte în regiunile centrale şi nord-estice, dar şi mai ridicate în sud-est. Precipitaţiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării.

În ianuarie, cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în Dobrogea (-1/2 grade Celsius), iar cele mai scăzute în Transilvania (-7/-1 grad Celsius) şi Moldova (-6/-1 grad Celsius). În cele două regiuni se vor înregistra şi în februarie cele mai scăzute temperaturi (-5/-1 grade Celsius).

În martie meteorologii estimează că nu vor mai fi temperaturi negative decât în Moldova (-1 grad Celsius).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite