Producătorii de medicamente generice cer scutirea de la plata taxei clawback

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii de medicamente generice cer reformarea sistemului de finanţare a tratamentelor farmaceutice, cerând şi scutirea de la plata taxei de claw-back a acestui tip de produse. Aceştia menţionează că astfel ar putea asigura pacienţilor accesul la medicamente mai ieftine.

„Medicamentele esenţiale, ieftine sunt înlocuite cu variante mult mai scumpe, care să poată susţine taxa clawback, iar pacienţii se află pur şi simplu în imposibilitatea de a-şi asigura tratamentul de zi cu zi", a declarat Dragoş Damian, Preşedintele APMGR, arată hotnews.ro.

Acesta mai atrage atenţia asupra faptului că sunt sute de pacienţi care „mor în fiecare an pentru că nu au acees la medicamentaţia necesară”.

„Sunt pacienţi care pierd rapid orice şansă la supravieţuire din cauza lipsei tratamentelor inovatoare, dar mai ales pacienţi condamnaţi la o moarte lentă pentru că nu mai găsesc în farmacii medicamentele esenţiale, care să-i ajute să lupte cu afecţiunile cronice", a mai spus Damian”, a mai precizat Damian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite