"Prinţişorii" României. Spectaculoasele poveşti de viaţă ale copiilor de bani gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu duc niciodată lipsă de bani. Sunt vedetele micilor sau marilor oraşe din ţară, dar, mai ales, ale micilor ecrane. Au mereu maşini luxoase. Sunt îmbrăcaţi ca adevărate vedete, se afişează doar în locuri exclusiviste. Nu de puţine ori, însă, ”fata lu' tata” sau "prinţişoru' lu' mama" şi-au făcut părinţii de râs, având probleme cu legea.

Adevarul.ro vă prezintă poveştile copiilor de bani gata din România, care s-au făcut remarcaţi, de-a lungul timpului, prin diverse scandaluri publice, de notorietate naţională. Bătăi în cluburi, lupte cu săbii între găşti, prietenii şi afaceri cu clanuri interlope, aventuri amoroase care s-au lăsat cu scandal mediatic, accidente rutiere îngrozitoare şi chiar crime, toate aceste etichete pot fi lipite pe feţele multor odrasle din familii înstărite. La polul opus, am găsit şi câteva cazuri în care banii n-au contat pentru fiii sau fiicele oamenilor bogaţi, făcându-se remarcaţi prin discreţie, studii la şcoli înalte sau cariere strălucite.

Codin Maticiuc, din Printre ”prinţişorii” din Capitală se numără şi Honorius Prigoană, politicianul cu CV falsificat, Alexandru Erbaşu, un ”Don Juan” de Dorobanţi, sau Andrei Andronie, fiu de bancher, care a accidentat mortal doi oameni, gonind prin Bucureşti cu peste 200 de kilometri la oră.

Slăbiciunile unui fiu de primar. Răducu Mazăre - fetele şi viteza. Cel mai în vogă tânăr al Constanţei este fiul primarului, Răducu Mazăre. Juniorul este student în primul an la European College of Business School din Londra, unde studiază afacerile. El este în vizorul opiniei publice, ca faimosul său tată, edilul-şef Radu Mazăre.  Răducu Mazăre a declarat recent, într-un interviu, că se acomodează greu cu viaţa de student în străinătate, dar reuşeşte să se descurce şi, mai ales, să se încadreze cu toate cheltuielile din campus, în bugetul stabilit de familie, de 3.000 euro pe lună. Toată povestea lui Răducu, "prinţişorul" primarului Radu Mazăre, o puteţi citi AICI.

Atunci când spui băiat de bani gata, primul la care te gândeşti în Întreaga poveste a lui Hauptman, dar şi a lui Cristian Ungur, fiu de politician, sunt în opoziţie cu cele ale Petrei Rogge şi Georgiana Viţa, două exemple pozitive pentru tineri.

”Prinţişorii” din ”Adevărul” vă spune toate poveştile acestor personaje, care au devenit celebre nu doar prin numele părinţilor, ci mai ales prin problemele cu legea.

Curse cu maşini, bătăi în baruri sau, mai rău, accidente cu victime omeneşti sunt doar câteva dintre „isprăvile” unor răsfăţaţi din Bogdan şi Călin Roman, fii primarului din Deta, Adrian Renu, fiul unui ofiţer de poliţie închis pentru corupţie sau Adrian Cocoană, ”prinţişorul cu Ferrari”, sunt câţiva dintre copiii de bani gata din Timiş care şi-au făcut familiile de râs în toată ţara.

În rândul copiilor de bani gata din Focşani care au sfidat legea intră şi Andrei Plăcintă, fiul fostei senatoare PDL, Sorina Plăcintă. Băiatul a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare, după ce a agresat mai multe persoane şi le-a lovit cu maşina. La recurs, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis rejudecarea dosarului la Curtea de Apel Bucureşti, cu termen pe 7 februarie 2013.

Florin Bach şi Lorentz Curcă, sunt doi băieţi cu taţi celebri, care au speriat AICI.

Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean "Adevărul" vă prezintă întreaga poveste de viaţă a lui Alexandru, din care nu lipseşte şi o latură boemă.

Unul dintre cei mai cunoscuţi copii de bani gata din Maramureş este Mircea Dolha jr. (20 de ani), fiul deputatului Mircea Dolha. Una dintre cele mai mari „realizări“ ale băimăreanului, discutată îndelung pe pagina sa de socializare, a fost atingerea vitezei de 223 de kilometri la oră, când mergea spre Bucureşti. Mircea şi-a postat pe Facebook o fotografie cu bordul maşinii, lăsând şi un comentariu: „Puţin peste 50km/h :D“. Imaginea a adunat aproape 100 de like-uri, fiind îndelung comentată de prietenii acestuia. Despre toate faptele de "vitejie" ale "prinţişorului" din Baia Mare vă povestim pe larg AICI.

Unul dintre băieţii de “bani gata” din Are la activ două condamnări la închisoare, cu suspendare, pentru diverse infracţiuni.

La Despre povestea de dragoste cu final tragic, dar şi despre procesul lui Dan Cadar, puteţi citi AICI.

Noaptea de 10 octombrie 2010 a îndoliat trei familii din Cătălin Chiţa este încă liber şi aşteaptă să fie judecat.

Maşinile de lux şi elicopterele sunt hobby-urile extravagante ale familiei omului de afaceri de etnie romă Ion Bîrcină, din Despre grozăviile lui Paul Bîrcină, vă povestim pe larg AICI.

Grupaj realizat cu sprijinul corespondenţilor "Adevărul": Ionuţ Benea, Simona Suciu, Sînziana Ionescu, Bogdan Păvăloi, Cristian Franţ, Marius Mototolea, Vali Silaghi, Alin Ion, Dorin Ţimonea, Cosmin Carp, Dana Mihai, Ştefan Borcea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite