Institutul Cantacuzino, fără manager de două luni. Bodog: Nu am găsit o persoană potrivită; ar trebui modificată legea

Ministrul demisionar al Sănătăţii, Florian Bodog, a explicat, marţi, pentru News.ro că va fi nevoit să modifice legea pentru a putea angaja o persoană potrivită care să preia conducerea Institutului Cantacuzino, în condiţiile în care toate tentativele de până acum s-au soldat cu un eşec, cei solicitaţi nedorind acest post. Institutul Cantacuzino a rămas fără director în luna aprilie, după demisia lui Alexandru Vladimirescu.

Aplicaţia lui Arafat, Google pentru sinistrat

Cei peste 115.000 de utilizatori ai aplicaţiei Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pot afla care sunt adăposturile pentru protecţie civilă, unităţile de primiri urgenţe din proximitatea lor şi pot apela serviciul 112 direct din aplicaţie. „Dacă internetul rămâne funcţional în caz de dezastru şi reţetele de telefonie nu vor funcţiona, aplicaţia va fi extrem de utilă”, spun specialiştii.

Cum se pot angaja liceenii şi studenţii pe timpul verii

Tinerii se pot angaja pe timpul verii în diverse companii iar practica i-ar putea ajuta ca la sfârşitul facultăţii să-şi găsească mai uşor un loc de muncă. La rânul lor, angajatorii care acceptă stagiari cu contracte individuale de muncă strict pe perioada verii, pot obţine stimulente de 250 de lei de la stat pentru fiecare persoană încadrată în muncă.

Unul dintre evenimentele care a fost şi încă este (din păcate) cap de ziar ale ultimelor zile este despre incidentul dintre Cristian Boureanu şi Poliţia Română. Dacă sunt 7-8 agenţi şi nu pot gestiona o situaţie cu un om în stare de ebrietate şi agresiv, asta spune multe despre poliţie ca instituţie, nu mai poţi spune că are doar un singur om probleme de atitudine.

acum 11 zile · comentarii (34)

Nu sunt nostalgic când intră în discuţie esenţa totalitară a vremurilor prin care am trecut şi eu, ca atâta lume, până de curând, dar nici nu pot să spun că nu mă bucură lipsa de interes manifest, de preocupare, ardentă chiar, a administraţiei noastre de azi şi din câţiva ani în urmă, să fim cinstiţi, faţă

acum 11 zile · comentarii (1)

Când lefurile demnitarilor se multiplică ameţitor şi sfidător, când cei puşi să apere legea se sărută pe gură (apropo, gestul este simbolul legământului tăcerii în Mafie) cu interlopii, când nici măcar egalitatea în faţa Fiscului nu mai există (căci se dau scutiri pe bandă rulantă, pe filieră politică), aproape că îţi vine să crezi că speranţa poporului român nu vine din latura lui optimistă, ci dintr-o incurabilă prostie.

acum 14 zile · comentarii (8)

La noi la birou avem sobe de teracotă. Şi când eram mic, acasă, tot sobe de teracotă aveam. Acelea erau cu lemne, sobele de la birou sunt cu gaz. Noi am fost printre primii din sat care au avut sobe de teracotă, cred că erau vreo trei sau patru în tot satul.

acum 18 zile · comentarii (16)

Sunt în gară în Budapesta. Am ajuns. Bolta arcuită a gării mă fascinează, deopotrivă cu mirosul de benzină ori motorină din aer. Niciodată nu am făcut diferenţa între mirosurile nucleelor aromate. Nu cunosc pe nimeni în acest oraş şi va trebui să stau aici pentru următorii doi ani. Am primit bursă de studii. Nu am bani foarte mulţi la mine, dar în momentul ăsta banii sunt ultima mea grijă. Trenul care m-a lăsat în gară deja a plecat.

acum 18 zile · comentarii (18)

Cred că nu mă aventurez prea mult în largul naivităţii, afirmând că orice om cu mintea întreagă este inevitabil sedus de calitatea lucrurilor. Şi aici nu poate fi vorba nici de mofturi de Buftea, nici de insolite exigenţe citadine. Gândul, bunăoară, că pantofii cumpăraţi azi se vor rupe mâine, nu cred că ar avea capacitatea să asigure nimănui confortul mental — fiindcă de cel financiar nici nu încape vorbă.

acum 20 zile · comentarii (13)

„Agora” a devenit atât de vastă, încât filtrele bunului-simţ aproape că au dispărut, căci fiecare poate spune lumii orice, fără să existe vreo restricţie (legală, morală, teritorială etc). Pare un model ideal la nivel filosofic, însă este clar că n-ar fi rău dacă ar fi bine, ca să parafrazez un filosof fotbalistic în viaţă.

acum 22 zile · comentarii (29)

La finele săptămânii trecute, postul de televiziune naţională a găzduit o dezbatere despre subiectul asupra căruia ni se va cere părerea în referendumul ce va să vină. Lume multă, şi de-o parte şi de alta, s-a adunat să zică ce crede despre familie, printre cei aduşi în discuţie fiind şi Hitler. Nu contează cum a ajuns menţionat în dezbatere, ci ceea ce contează sunt părerile exprimate.

acum 22 zile · comentarii (190)

În urmă cu trei ani, am intrat pentru prima oară pe site-ul piatadespaga.ro şi am realizat următoarea hartă. Datele despre şpaga medie le-am downloadat de pe site, le-am împărţit la numărul de locuitori şi le-am împărţit în trei grupuri egale ca număr de judeţe, ceea ce am numit eu şpagă rezonabilă, cu albastru deschis, piaţă de şpagă medie, cu albastru puţin mai închis, şi piaţă de şpagă „văleleu”, cu albastru închis.

acum 25 zile · comentarii (5)

Am început dimineaţa făcându-le copiilor o omletă mare, cu salată şi brânză, aşa ca în toate zilele libere când avem timp să zăbovim la micul dejun cât vrem noi. M-am gândit toată noaptea la ziua de azi, la ce reprezintă ea, la ce simt copiii, la ce gândesc părinţii, dar mai ales la cum alegem să ne-o petrecem de fapt.

acum 26 zile · comentarii (0)

”Tată, de la mine s-o ai: poţi să duci un român în spate 10 ani, dacă-l  pui jos tot ţiganul naibii o te facă”. Taică—miu a lucrat 45 de ani numai între români. Cu multă muncă şi cu şi mai multă seriozitate ajunsese un fel de şef în portul din Galaţi. Această avansare îl transformase într-o ţintă pentru cei alături de care pornise de jos şi care nu vedeau cu ochi buni faptul că au ajuns să fie coordonaţi de o ”baragladină”.

acum 28 zile · comentarii (39)

Cu multe i-o fi plăcând românului să se joace, însă, de departe, jocul cu vorbele pare a le fi întrecut pe toate. Stăm „la cioace”, „la taifas”, suntem „de caterincă”, avem „vrăjeală pe noi”, pe cel de-alături „îl facem din vorbe”, ştim, la o adică, „s-o-ntoarcem ca la Ploieşti”, avem oricând dexteritatea „de a o da cotită”. Deh!, nu are oricine „mintea noastră”.

acum 28 zile · comentarii (5)