Ministerul Sănătăţii pregăteşte terenul pentru majorările salariale. Furnizori: „Majorările salariale vor duce la scăderea bugetului pentru servicii medicale”

Ministerul Sănătăţii continuă întâlnirile cu reprezentanţii sindicatelor pentru a negocia regulamentul de sporuri, care urmează să fie plafonate începând cu luna martie 2018. Sorina Pintea susţine că se lucrează pe simulări şi grafice. Furnizorii privaţi atrag atenţia că majorările salariale din martie ar putea duce la scăderea bugetului pentru serviciile medicale, în dauna pacienţilor.

Diferenţele dintre gripă şi viroză. Care sunt simptomele şi cum ne putem proteja împotriva bolii care a ucis 27 de români în această iarnă

Anual, gripa afectează între 5% şi 15% din populaţie, arată statisticile Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Doar în acest sezon, gripa a produs 27 de decese, iar numărul de cazuri este în creştere, anunţă şi medicii de familie, care punctează că tot mai multe persoane le trec pragul cabinetelor în această perioadă.

„Bătaia e ruptă din rai, iar copilul trebuie să-ţi ştie de frică“. Pentru cei care încă nu au aflat, textul acesta l-am copiat de pe piatra de temelie a educaţiei din secolul trecut. Educaţia aceea în care frica era mama inţelepciunii şi bătaia izvorul cu mir al viitorilor „oameni desăvârşiţi“.

acum 19 ore · comentarii (2)

În fiecare zi sunt informat de către cei cu care stau de vorbă că managerii, în general, şi cei români, în special, sunt proşti, nu au viziune, nu au strategie, iau decizii impulsive, de moment, pe care le schimbă radical peste câteva zile sau peste câteva săptămâni, că firmele în cauză ar putea să meargă mult, mult mai bine fără acei manageri, nici nu vă imaginaţi cât de bine.

acum 21 ore · comentarii (10)

În 2015, un antrenor a fost acuzat că în timpul cantonamentelor a avut relaţii sexuale cu 7 fete cu vârste între 11 şi 14 ani. În 2017 este condamnat definitiv la 19 ani de închisoare. Pe cele 7 fetiţe cine le-a protejat? Cine le-a învăţat despre propriul corp, atingeri interzise, viaţa privată, abilităţi de refuz? Cine le-a învăţat cum să se apere?

acum 3 zile · comentarii (12)

E un truism constatarea că insultele şi înjurăturile sunt şi ele un barometru al creativităţii unui popor. Noi stăm destul de bine, limba română colcăie de înjurături din care nu lipsesc simţul metaforei şi poate chiar un soi de rafinament cultural. Se înjură masiv, colorat, cu patimă, cu ethos, pathos şi logos.

acum 4 zile · comentarii (38)

România se stinge între incompetenţă şi depopulare. Incompetenţa decidenţilor şi depopularea profesioniştilor. Cei puţini rămaşi fideli schimbărilor şi vredniciei, tributari creativităţii, sunt striviţi de leneşi congenitali, şmecheri prin educaţie parentală, puşlamale sociale, oportunişti de ocazie circumstanţiată de familie sau mafie.

acum 7 zile · comentarii (22)

Ca fost ministru al Culturii şi membru al comisiei de cultură a Senatului, mă văd obligat să reacţionez la incidentele care au însoţit atât proiecţia filmului "120 BPM", cât şi pe cea a filmului "Soldaţii. Poveste din Ferentari", ambele având loc la Cinematograful Muzeului Naţional Ţăranului Român. Este o evoluţie îngrijorătoare, care nu ne poate lăsa indiferenţi.

acum 10 zile · comentarii (5)

Plouă peste cartier. Nu e sigur că peste tot oraşul, doar s-a întâmplat de atâtea ori ca aici să plouă şi zece străzi mai încolo să fie soare. Plouă peste blocuri, peste alei, peste maşini şi peste oamenii înfofoliţi sub glugi de fâş. Plouă şi peste două mese roşii şi astfel se umplu trei pahare în care a fost votcă acum 25 de minute.

acum 12 zile · comentarii (10)

În lume sunt răspândite peste 110 milioane de mine anti-personal. În topul ţărilor cu cele mai multe mine anti-personal, se regăsesc ţări de pe toate continentele, de la Egipt la Bosnia Herţegovina, de la China la Somalia. Anual, mor sau sunt schilodiţi peste 5000 de oameni, dintre care 42% sunt copii. La 5000 de deminări, un genist moare şi alţi doi sunt răniţi.

acum 13 zile · comentarii (2)