Comercianţii din Piaţa Progresul se plâng că vor fi evacuaţi. Primăria Sectorului 4: Se desfăşoară o licitaţie la care poate participa oricine

După scandalul chişcurilor de difuzare a presei şi cel al pazei din şcoli, primăria din Sectorul 4 este acuzată de o parte din pieţarii dintr-un centru agroalimentar că spaţiile comerciale vor fi date altora cu relaţii. Reprezentanţii Primăriei Sector 4 dezmint orice aranjament, însă precizează că spaţiile sunt scoase la licitaţie pentru următorii trei ani sau cinci ani.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a dormit afară, în sprijinul persoanelor fără adăpost: Cel mai important este să li se acorde atenţie

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, şi-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă într-un sac de dormit, afară, alături de câţiva voluntari, în cadrul unui eveniment organizat în sprijinul persoanelor fără adăpost, care a avut loc într-un spaţiu special amenajat la restaurantul Share Café din Capitală.

Premieră naţională: prima reconstrucţie de penis cu ţesut recoltat de pe antebraţ, proteză siliconică maleabilă şi grăsime proprie

Prima reconstrucţie complexă de penis din România, cu ţesut propriu de pe antebraţ, proteză siliconică maleabilă şi grăsime proprie, unui bărbat în vârstă de 33 de ani, căruia i-a fost amputat în cvasitotalitate organul genital a fost realizată într-o clinică privată din Capitală. Intervenţia s-a desfăşurat în două etape, la un interval de 6 luni, şi a fost finalizată cu succes, pacientul recăpătându-şi toate funcţiile esenţiale ale organului.

VIDEO Victimele violenţei domestice ies în stradă. Lista revendicărilor. Mărturia unei femei bătute: „Din cauza violenţei domestice am ajuns în cărucior“

Pentru Simona Dumitru şi celelalte victime ale violenţei domestice, sâmbătă, 14 octombrie, se va desfăşura Marşul „Împreună pentru Siguranţa Femeilor“. Una din patru femei din România a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său de viaţă, iar peste 90% dintre victimele care depun cerere pentru ordin de restricţie sunt tot de gen feminin.

Dincolo de valoarea care-l face sau nu pe Sadoveanu un autor demn de a fi obiect de studiu pentru elevii din clasele I-VIII, şi mărturisesc că îmi este imposibil să-l citesc, ideea de a elimina din programa şcolară Baltagul pe motiv că personajul Nechifor o altoia regulat pe soţia sa, Victoria Lipan, mi se pare mostră de caraghioslâc contemporan.

acum 9 zile · comentarii (61)

„Ptiu, ce prost am fost!“... Maşina aleargă prin Bucureşti, făcându-şi cu greu loc pe străzile ce par mult prea înguste. Ochii-i rămân aţintiţi pe geam şi frate-meu se uită către mine, oarecum panicat. Distanţa faţă de Spitalul Militar nu e mare, însă totul ne pare potrivnic. „De ce ai fost, bre tată, prost?“, îl întreb eu în încercarea de a-l face să vorbească şi cu noi. „Că nu am ştiut să-mi trăiesc viaţa, măi copii!“.

acum 10 zile · comentarii (27)

Vineri, 6 octombrie a.c., în cadrul emisiunii „Realitatea Românească”, moderată de Octavian Hoandră, câţiva reprezentanţi ai societăţii civile din zona Moldovei, au încercat să atragă atenţia publicului naţional asupra necesităţii unei autostrăzi care să treacă Carpaţii Orientali, pentru a lega Moldova de Transilvania.

acum 11 zile · comentarii (38)

Se dă o bătălie zilele astea în România şi între două mari tipuri de familii. Nu e vorba de framilia tradiţională şi familia non-tradiţională, ci de familia nucleară egalitară şi familia comună exogamă. Mai precis, între individualişti şi comunitarieni, sau mai clişeic între capitalişti şi comunişti.

acum 14 zile · comentarii (5)

Am făcut pe site-ul meu o secţiune în care pun anunţuri de la unele dintre joburile pentru care facem recrutări. Nu toate au numele angajatorului şi multe detalii, din diferite motive. Noi nu avem obsesii legate de confidenţialitate, ba dimpotrivă, ori de câte ori putem pune numele clientului (angajatorul) de la început, şi toate celelalte detalii, inclusiv salariul, o facem.

acum 16 zile · comentarii (6)

Vă aduceţi minte ştirea, din mai 2016, cu manelistul care a fost invitat la petrecerea unui copil de grădiniţă să cânte, celor mici, despre puşcărie, gabori şi infracţiuni? Fusese invitat de părinţii sărbătoritului să întreţină distracţia puştilor şi imaginile filmate de tatăl unuia dintre cei prezenţi au stârnit un val de reacţii. Acela a fost momentul de la care Dani Mocanu a devenit celebru pentru publicul larg.

acum 17 zile · comentarii (43)

„A venit momentul să arătăm tuturor că a fi judecător înseamnă a fi curajos şi demn. [...] Vă este frică? Plecaţi. Aveţi un trecut care vă urmăreşte? Plecaţi. Vreţi să trăiţi confortabil, în mediocritate şi supuşi? Plecaţi.“ Mesajul sec, devenit viral, al preşedintei Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, pune chirurgical diagnosticul unei societăţi bolnave cronic, în inima fiinţării sale. Dacă VALORI nu sunt, nimic nu e.

acum 18 zile · comentarii (3)

Domnul Pop a postat pe Facebook următorul mesaj: „Îi mulţumesc domnului Pleşu pentru că mă onorează cu atenţia sa, dacă nu cu vorbe alese. Mi-aş fi dorit să fi fost dumnealui un reper când a fost ministru, l-aş fi luat ca model, oricând apreciez un exemplu de calitate. Din păcate, nu oricine reuşeşte să ţină ştacheta sus, dovada faptului că mândria bate tichia, inclusiv pentru unii cu pretenţii de intelectualitate şi eleganţă“.

acum 18 zile · comentarii (24)

Expresia „a muri de rîs“ se regăseşte în mai toate limbile pămîntului. Sensurile ei acoperă un spectru larg de nuanţe. Uneori e vorba de un simplu superlativ al rîsului: rîsul suprem, năvalnic, de nestăvilit, spasmodic. Dar se poate „muri de rîs“ la propriu, cum o dovedesc unele exemple istorice sau cum ne avertizează medicii: rîzi şi ajungi la stop cardiac sau la asfixie.

acum 21 zile · comentarii (0)
Postari Recente