Ministerul Sănătăţii reduce condiţiile pentru concediile medicale pentru părinţii care îşi îngrijesc copiii în străinătate

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că vor fi reduse cerinţele pentru acordarea concediilor medicale pentru părinţii care îşi îngrijesc copiii în străinătate, precizând că a propus creşterea vârstei de la 14 la 16 ani, iar acolo unde vârsta depăşeşte 16 ani, copiii vor intra pe zona de asistenţă specială de tip handicap.

Florian Bodog: Rata de refuz a vaccinării este de 12%; în ultima lună au fost vaccinaţi 67.000 de copii

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, miercuri, la începutul şedinţei Executivului că rata de refuz a vaccinării în ultima lună este de 12%, fiind vaccinaţi 67.000 de copii. Bodog a precizat că aproximativ 40.000 de copii nu au fost găsiţi la domiciliu, fiind perioada de vacanţă. Bodog a mai spus că proiectul Legii vaccinării va fi trimis Parlamentului spre adoptare.

REPORTAJ VIDEO Voluntar de meserie. Povestea tinerei care a renunţat la locul de muncă pentru a face voluntariat în centrele de plasament din Capitală

„Voluntar de meserie“ este o campanie prin care prezentăm poveştile voluntarilor care, în timpul lor liber, încearcă să ajute la schimbarea societăţii. Ana Cristache, voluntar la asociaţia „Ajungem Mari”, a demisionat de la locul de muncă pentru a se alătura organizaţiei şi pentru a merge în centrele de plasament din Capitală.

Magda Vasiliu: „Mai sunt două zile şi trec cele două săptămâni acordate Ministerului Sănătăţii pentru un proiect de debirocratizare. Aştept cu sufletul la gură“

Magda Vasiliu, prezentatoarea ştirilor Prima TV al cărei băieţel a fost diagnosticat recent cu cancer, reaminteşte, într-o nouă postare pe Facebook, că mai sunt doar două zile până la împlinirea termenului de două săptămâni acordat de prim-ministrul Mihai Tudose pentru ca ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, să vină cu un proiect de debirocratizare a sistemului de sănătate.

Cincizeci de puncte de colectare a deşeurilor vor fi instalate în Capitală. Cetăţenii vor primi stimulente în numerar sau vouchere pentru
 sortare

Cincizeci de puncte de colectare a deşeurilor vor fi instalate în municipiul Bucureşti, a declarat primarul general Gabriela Firea, care a precizat că o parte dintre acestea vor fi complet automatizate, iar celelalte vor fi deservite de operatori, care vor prelua de la cetăţeni deşeurile deja sortate, oferind în schimbul acestora stimulente în numerar sau vouchere de reduceri la marii retaileri.

Am o relaţie destul de strânsă cu Scandinavia. Am intrat în contact cu acest spaţiu acum mulţi ani şi, de asemenea, am locuit mai mulţi ani în Norvegia. De fiecare dată când ajung pe aceste meleaguri, descopăr câte ceva nou. Recent, mi-a fost dat să intru pentru prima dată într-o grădiniţă din Norvegia. Îmi sare în ochi programul pentru zilele de sărbătoare: prima pe listă este sărbătoarea de încheiere a Ramadanului, Eid.

acum 10 zile · comentarii (15)

Că am ajuns ieri la destinaţie cu două ore mai târziu nu mi se mai pare o ştire pentru CFR. Ştim că a fost cald afară şi că s-au dilatat şinele, aşa cum am fost învăţaţi încă de mici, aşa cum mai ştim că o oră de întârziere a fost cauzată de caniculă şi o oră a fost întârzierea normală a trenului. Cei care circulă frecvent pe anumite rute pot să confirme: orele trecute pe bilet (atât la plecare, cât şi la destinaţie) sunt facultative.

acum 15 zile · comentarii (25)

Ion a fost bunicul meu. Om harnic şi la locul lui, bunicul era cel mai bun fierar al Comratului. Maria a fost bunica mea. Înainte de război, neamul ei decide să se mute la Galaţi, ceea ce o determină pe bunica mea să-şi convingă soţul să vândă tot şi să facă acelaşi lucru. Împreună cu cei 7 copii ai lor renunţă la tihna vieţii din Tighina şi se mută în oraşul-port de la Dunăre. O decizie pe care au regretat-o toată viaţa.

acum 16 zile · comentarii (92)

În Bucureşti avem o populaţie de aproximativ 2 milioane de locuitori. Dintre aceştia, aproximativ 20% sînt copii şi tineri: 0-24 ani. Poate chiar 25%. Las statisticienii să vină cu date exacte. Ceea ce putem spune sigur este faptul că tinerii şi copiii reprezintă un procent foarte important al populaţiei Bucureştiului.

acum 17 zile · comentarii (9)

Zilele acestea, o fetiţă în vârstă de 9 ani, dintr-un sat gălăţean parcă uitat de lume, a fost răpită şi sechestrată de un individ de 42 de ani, consătean de-al ei. Copila a povestit cum a fost luată din faţa unui magazin, pe o ploaie violentă, i s-a pus cuţitul la gât şi apoi a fost închisă în locuinţa individului. Un ins fără ocupţie, fără familie, beţiv şi, pe deasupra, şi fost puşcăriaş.

acum 18 zile · comentarii (34)

Acum câteva zile o celebră cântăreaţă de muzică de petrecere a murit. Când spun celebră, am în vedere atât faptul că melodiile ei de pe youtube au chiar şi 2 milioane de vizualizări, dar şi faptul că viaţă ei privată, mai ales din momentul în care s-a aflat că suferă de o boală cumplită, a făcut deliciul presei

acum 23 zile · comentarii (48)

Foarte mulţi dintre cei care îşi caută un job şi ajung să candideze pentru unul care li se pare interesant se răzbună şi abandonează, adesea ostentativ, dacă au impresia că fata de la HR, omul de la firma de recrutare sau mai ştiu eu cine i-a tratat cum nu trebuie, le-a pus întrebări stupide, nu au înţeles nimic din ce au explicat ei sau pentru că, pur şi simplu, li s-a părut ca sunt „neprofesionişti“.

acum 24 zile · comentarii (64)

Duminică a murit un om. O chema Denisa şi probabil nu m-aş fi asociat cu ea dacă ar fi trăit şi drumurile noastre s-ar fi intersectat. Nu aş fi mers cu ea la film, la cafea, la shopping sau la petreceri. Poate era o persoană extraordinară, dar cel mai probabil nu ne-am fi împrietenit. Dar acest lucru nu înseamnă că eu, ca om, nu încerc o umbră de tristeţe la auzul morţii cuiva. În special, al cuiva tânăr şi care a suferit.

acum 25 zile · comentarii (22)

Texte esenţiale ale Scripturii amendează drastic obiceiul de a-i judeca pe alţii. „Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi!“, „A vedea paiul din ochii altuia şi nu bârna din ochiul tău“, „A arunca piatra crezîndu-te fără de păcat“ sunt tot atîtea îndemnuri la răbdare, iertare, concentrare pe limitele proprii şi nu pe derapajele altora. Dar nu rezultă de nicăieri că trebuie suspendată şi judecata de sine.

acum 25 zile · comentarii (243)
Postari Recente