Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat o aplicaţie care vine în ajutorul persoanelor vârstnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: independent.co.uk
FOTO: independent.co.uk

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat o aplicaţie digitală, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, cu ajutorul căreia asistenţii medicali şi cei sociali pot oferi o îngrijire mai bună persoanelor în vârstă.

Aplicaţia digitală interactivă se numeşte „WHO ICOPE Handbook App” şi oferă sfaturi practice pentru problemele cu care se confruntă persoanele în vârstă, cum ar fi limitările de mobilitate, pierderea auzului sau a vederii, malnutriţia, declinul cognitiv şi depresia. 

Cu ajutorul acestei aplicaţii, personalul medical şi asistenţii sociali sunt instruiţi pentru a rezolva cât mai bine nevoile persoanelor în vârstă.  

„Este esenţial că serviciile pentru persoanele în vârstă să fie incluse în pachetele de îngrijire medicală universală. În acelaşi timp, trebuie să existe o bună coordonare între sănătate şi serviciile sociale pentru a oferi îngrijiri optime atunci când este nevoie. Noul pachet de instrumente sprijină îmbătrânirea sănătoasă cu un model de îngrijire coordonat şi centrat pe persoană ”, a transmis directorul departamentului Maternal, dr. Anshu Banerjee, informează OMS. 

Populaţia lumii îmbătrâneşte într-un ritm rapid. Până în 2050, una din cinci persoane va avea peste 60 de ani. Numărul celor peste 80 de ani este prevăzut să se tripleze de la 143 milioane în 2019 la 426 milioane în 2050.

„O astfel de inovaţie va permite persoanelor în vârstă să continue să facă lucrurile pe care le apreciază fără a se împiedica de izolarea socială şi dependenţa de îngrijire. Intervenţia în apropierea locului în care trăiesc persoanele în vârstă, cu participarea activă a comunităţii şi a persoanelor în vârstă în sine, este esenţială pentru un plan personalizat de îngrijire”, a spus la rândul său dr. Islene Araujo de Carvalho, conducătoarea grupului ce se ocupă de îmbătrânirea şi îngrijirea integrată la OMS.


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite