O călătorie cu Tarom

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru finalul de an am păstrat o întâmplare pozitivă. Şi optimistă. Una care s-a strecurat printre nenumăratele veşti proaste pe care ni le oferă realitatea.

O călătorie la Kiev, în apropierea Crăciunului, s-a transformat într-o adevărată aventură. Momentul a coincis cu dezlănţuirea iernii în Europa. Zăpadă, viscol şi, inevitabil, aeroporturi paralizate. Riscuri pe care ţi le asumi atunci când decizi să călătoreşti în plină iarnă.

De când Carpat Air a renunţat la legătura cu capitala Ucrainei, nu există cursă directă Bucureşti - Kiev. Ca să ajungi în oraşul de 4 milioane de locuitori situat pe malurile fluviului Dnepr (Nipru), trebuie să zbori mai întâi spre vest. E un fel de scărpinat pe după urechi, dar nu ai de ales. O transbordare la Budapesta, Viena, Praga, Varşovia, München, Frankfurt sau Dusseldorf este obligatorie.

La dus, relaţia Bucureşti - Dusseldorf - Kiev, prin compania Lufthansa, a funcţionat OK. La întoarcere însă, ghinion: cursa de Dusseldorf a fost anulată! Aeroportul din oraşul german a fost paralizat de combinaţia zăpadă-viscol.

În astfel de situaţii, cauţi soluţii alternative. Prin München, cu Lufthansa? Te agăţi de lista de aşteptare, dar în final... nu sunt locuri. Prin Budapesta, cu Malev? Sunt locuri doar până în capitala Ungariei, deci... nu se poate. Să încercăm prin Viena: ar fi ceva speranţe. Şi, într-adevăr, se rezolvă, într-o formulă combinată: cu Ucraina International până în capitala Austriei, cu Tarom până în cea a României.

În toată această aventură, cu suspans şi schimbări de avioane, Tarom este surpriza plăcută. Le oferă pasagerilor un avion mult mai confortabil şi servicii de bord evident mai bune decât cele întâlnite, pe celelalte segmente ale călătoriei, la Lufthansa şi la Ucraina International.

Obişnuiţi să ne lovim de acreala funcţionarului român, am descoperit cu plăcere şarmul şi profesionalismul personalului de bord de la cursa Viena - Bucureşti. Este chiar imaginea bunei-cuviinţe pe care o avem despre funcţionarul occidental. Semn că, încet-încet, ne îndreptăm şi noi spre acest Occident.

Chiar şi o călătorie cu peripeţii se poate încheia în mod plăcut. Cu condiţia să întâlneşti oameni care-şi fac treaba pentru care sunt plătiţi. Iar dacă asemenea oameni lucrează pe cursele Tarom, atunci avem asigurată şi o bună reclamă în faţa străinilor care vin în România.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite