Noi dotări pentru Maternitatea Bucur din Capitală: o masă radiantă cu modul de resuscitare pentru nou-născuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maternitatea Bucur din Capitală va beneficia de noi dotări
Maternitatea Bucur din Capitală va beneficia de noi dotări

Maternitatea Bucur din Capitală va avea o masă radiantă cu modul de resuscitare, necesară salvării nou-născuţilor prematur după ce Salvaţi Copiii a reuşit să strângă fondurile necesare în urma unui semi-maraton organizat în Capitală.

Numai în 2016, dintre cei 1.900 de copii care s-au născut la Maternitatea Bucur, 600 au fost prematuri. Multe dintre naşterile vulnerabile sunt preluate de maternitatea bucureşteană de la spitalele din regiune, care nu pot asigura intervenţie medicală adecvată şi imediată unei naşteri premature.

Medicul  Jacky Nizard, în vârstă de 47 de ani şi tată a doi copii,  a venit special la Bucureşti, pentru a paticipa la cursa de 21 kilometri dar şi pentru a atrage atenţia asupra importanţei pe care o are dotarea maternităţii în salvarea copiilor născuţi prematur. 

În ultimul an, Jacky Nizard, medic la Spitalul Pitié-Salpêtrière, unul din cele mai importante centre din Europa unde sunt supravegheate sarcinile complicate cu patologie maternă, a susţinut în România patru workshop-uri organizate de Salvaţi Copiii, la care au participat peste 250 de medici obstetricieni şi neonatologi de la 15 maternităţi din întreaga ţară. 

Multipla campioană olimpică la spadă Ana Maria Brânză a fost unul dintre membrii de bază ai echipei. 

„Am alergat azi cu multă bucurie şi chiar recunoştinţă. Sunt extrem de fericită că am devenit parte din acest proiect atât de necesar, de reducere a mortalităţii infantile, prin dotarea maternităţilor cu aparatură medicală”, a spus aceasta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite