IRES: Românii au încredere mai multă încredere în presă decât în justiție și în partidele politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de jumătate dintre români au încredere în presă, în timp ce 68% tind să nu se bazeze pe sistemul juridic român, iar dintre toate instiutțiile de presă românii au cea mai mare încredere în radio, arată un studiu IRES realizat post-referendum.

Majoritatea românilor tind să creadă informațiile primite prin intermediul presei scrise, în timp ce mediile audiovizuale se bucură de mai mare popularitate: doi dintre trei români preferând radioul ca sursă de informare. Surprinzător, Internetul și, implicit, presa online se bucură de cea mai mică încredere dintre toate mediile, respectiv 58%.

Mai bine de două treimi din populația României nu are încredere în justiție. Dintre cei sceptici în ceea ce privește sistemul juridic, 71,6% au studii superioare. Justiția nu este văzută cu ochi buni mai ales în Transilvania, Banat și Moldova.

Dintre cei intervievați de IRES, 87% nu au încredere în partidele politice, dintre aceștia 92,6% având studii superioare. Cei mai sceptici în privința partidelor sunt românii cu vârste cuprinse între 36 și 50 de ani.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 21-24 august, cei 1.541 de respondenți, în vârstă de 18 ani și peste, fiind intervievați telefonic. Sondajul are o marjă de eroare de +/- 2,5%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite