Ministrul Muncii: Firmele mici sunt speranţa de angajare a tinerilor şomeri. Multinaţionalele angajează doar vârfurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Câmpeanu susţine că întreprinderile mici şi mijlocii sunt speranţa de angajare a  tinerilor de nivel academic mediu FOTO Mediafax
Mariana Câmpeanu susţine că întreprinderile mici şi mijlocii sunt speranţa de angajare a  tinerilor de nivel academic mediu FOTO Mediafax

Întrucât multinaţionalele angajează doar tinerii foarte bine pregătiţi, ar trebui să ne întoarcem către firmele mici şi mijlocii ca soluţie la şomajul în rândul tinerilor. Aşa a afirmat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor.

„O problemă din ce în ce mai gravă este şomajul în rândul tinerilor. O soluţie pentru această problemă o reprezintă întreprinderile mici şi mijlocii, care pot asigura locuri de muncă pentru toţi tinerii care vor să muncească în această ţară. Multinaţionalele angajează în general doar «vârfurile», tinerii foarte bine pregătiţi”, a spus Câmpeanu, citată de Mediafax.

De asemenea, Câmpeanu susţine că există în prezent o serie de programe naţionale sau finanţate din fonduri externe prin care firmele sunt încurajate să angajeze tineri.

6 miliarde de euro alocaţi IMM-urilor care angajează tineri

„Banca Europeană pentru Investiţii a hotărât să ajute toţi intreprinzătorii din IMM-uri cu facilităţi pentru angajarea tinerilor. Bugetul alocat pentru acest program este de 6 miliarde de euro. Trebuie să vedem cum încasăm aceşti bani în 2014 pentru că va fi o concurenţă foarte mare pentru atragerea fondurilor”, a explicat Câmpeanu.

Potrivit datelor publicate în Carta Albă a IMM-urilor, aceste întreprinderi au angajat anul trecut în medie 1,13 persoane. Majoritatea au angajat sub 5 persoane, 3,15% au încadrat în muncă între 5 şi 10 angajaţi şi doar 0,27% au angajat peste 20 de persoane.

Numărul total de şomeri înregistraţi la sfârşitul lunii mai a fost de 438.110 şomeri, dintre care 45.939 aveau sub 25 de ani, potrivit informaţiilor furnizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite