Cazan de tuica descoperit intr-un restaurant al Universitatii Transilvania din Brasov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii OPC si cei de la Directia de Sanatate Publica au descoperit, miercuri, ca intr-o cantina-restaurant din centrul Brasovului, apartinand Universitatii Transilvania, se producea tuica la

Inspectorii OPC si cei de la Directia de Sanatate Publica au descoperit, miercuri, ca intr-o cantina-restaurant din centrul Brasovului, apartinand Universitatii Transilvania, se producea tuica la cazan. Restaurantul Casa Universitarilor se afla chiar in cladirea Rectoratului Universitatii Transilvania. Localul este frecventat mai ales de profesori universitari, de studenti, dar si de oamenii de rand. Inspectorii OPC au facut, miercuri, o descindere in bucataria restaurantului, unde au gasit o instalatie improvizata de distilat alcool. Alaturi se aflau si cateva butoaie pline cu borhot. Sefa de unitate le-a spus inspectorilor ca instalatia n-a functionat niciodata si ca a fost depozitata acolo de un coleg, fara stirea ei. "Nu s-a lucrat cu instalatia, este exact asa cum s-a adus si s-a lasat acolo", a declarat Paulina Oprea, sef de unitate. Pe jos se aflau insa samburi de pruna, iar la bar inspectorii au gasit dosita o sticla de doi litri plina cu tuica, pe care au luat-o pentru analize. "Amenda este cuprinsa intre 15 milioane de lei si 60 de milioane de lei", a declarat Mihai Mohaci, inspector-sef al OPC Brasov. Reprezentantii Universitatii au fost surprinsi de cele intamplate. "Eu nu am avut cunostinta de ce se intampla aici, nu mi s-a spus. Daca sunt vinovati, sa suporte si amenda, iar noi vom merge pana la desfacerea contractului de munca. Nu permitem ca imaginea Universitatii sa fie terfelita de persoane cu asemenea preocupari", a declarat prof. Ion Balcu, directorul Casei Universitarilor Brasov.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite