Canicula scoate toate ambulanţele în stradă. 400 de persoane au solicitat astăzi Salvarea. Recomandările specialiştilor pentru populaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a solicitat Direcţiilor de Sănătate Pulbică (DSP) dar şi serviciilor de ambulanţă din toată ţara să lucreze la capacitate maximă, date fiind temperaturile extreme şi fluctuante din ultimele zile. De altfel,astăzi până la ora 13.00 douăzeci de bucureşteni au avut nevoie de asistenţă medicală.

UPDATE Managerul SABI, dr. Alis Grasu, a spus, pentru Mediafax, că numărul solicitărilor la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov a fost, în această dimineaţă, de peste 400, dintre care 227 au fost urgenţe.

Din cauza caniculei, SABI a suplimentat cu şapte numărul de echipaje pentru intervenţii. "Încă de ieri (luni - n.r.), am suplimentat numărul de echipaje. Astăzi, avem în plus faţă de zilele obişnuite două echipaje de Ambulanţe de tip C şi cinci de ambulanţe tip B. Vorbim de 48 de echipaje de urgenţă, 24 de maşini de consultaţie la domiciliu şi 17 maşini de transport", a precizat dr. Alis Grasu.

Potrivit unui comunicat de presă, Bănicioiu a cerut personalului din aceste structuri să ia măsuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile fluctuante.

Astfel, serviciile de ambulanţă vor trece la alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.

Recomandările medicilor pentru cetăţeni

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme,  Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.

Mai mult, în zonele afectate de inundaţii este important ca populaţia să respecte măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor, astfel încât să consume apă îmbuteliată şi nu direct din fântână, să păstreze igiena corporală, dar şi pe cea a alimentelor, să nu atingă animalele moarte şi să anunţe autorităţile pentru manipularea acestora.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite