Alertă meteo: Temperaturile scad semnificativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: 123 RF
FOTO: 123 RF

După ce vremea ne-a răsfăţat în ultimele zile cu soare şi temperaturi ridicate, de săptămâna aceasta va deveni capricioasă, temperaturile urmând să scadă la nivelul întregii ţări în perioada următoare. În plus, în multe zone va ninge.

Astfel, dacă astăzi, în Bucureşti, termometrele vor indica până la 24 de grade Celsius, de mâine, temperatura o să scadă brusc, la cel mult 12 grade Celsius. În partea nordică a ţării însă vin ploile chiar de azi, iar de mâine acestea ajung şi în partea centrală, estică şi de sud a ţării.  Ploaia va fi însoţită temporar şi de vânt, care accentuează şi mai mult senzaţia de frig pe care o vom resimţi. 

„Răspunzătoare pentru această răcire bruscă a vremii este o masă de aer rece ce coboară dinspre Europa nordică. Temperaturile mici vor fi însoţite şi de ploi, care vin dinspre Europa centrală”,  precizează meteorologul de serviciu de la Autoritatea Naţională de Meteorologie, Mihăiţă Huştiu. La nivelul ţării, temperatura va scădea cu mai mult de 10 grade Celsius în doar 24 de ore. Mâine vom avea, aşadar, temperaturi maxime cuprinse între 6 şi cel mult 15 grade Celsius.

Ploi, vânt şi lapoviţă în mai multe zone din ţară

De miercuri, în partea de sud a ţării, inclusiv în Bucureşti, temperaturile vor coborî noaptea sub limita de îngheţ. În Maramureş, estul Transilvaniei şi nordul Moldovei, frigul va fi însoţit de condiţii de lapoviţă. Temperaturi scăzute se vor înregistra şi joi, în decursul dimineţii, când în zona pre-orăşenească termometrele vor arăta doar  minus 1 grad Celsius. 

La munte, sunt aşteptate şi ninsori slabe cantitativ, iar la altitudini înalte vor fi izolat şi condiţii de ceaţă. În zilele de marţi şi miercuri, la munte, cei care vor avea drumuri de făcut în Maramureş, Pasul Tihuţa, Prislop, zone din nordul ţării, trebuie să fie atenţi deoarece pentru perioade scurte de timp pot apărea condiţii de polei, avertizează Huştiu. În vestul Transilvaniei va fi cel mai frig,  minus 7 sau minus 8 grade Celsius pe timp de noapte, mai ales în noaptea de miercuri spre joi, când se va produce brumă, un fenomen periculos în această perioadă deoarece afectează vegetaţia, copacii fiind deja înfloriţi. 

„Vremea se încălzeşte treptat începând cu ziua de vineri, urmând ca până luni, 1 aprilie să avem aproape 18 grade Celsius, valori normale pentru această perioadă”, a mai transmis meteorologul de serviciu. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite