Şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, în relaţii strânse cu interlopul Mararu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ofiţer de poliţie susţine în acte oficiale că şeful IPJ Neamţ, Aurelian Vasea Şoric, ar fi în relaţii strânse cu cămătarul Gheorghe Mararu, ucis duminică într-un bar din centrul oraşului Piatra Neamţ.

„Şoric afirmă că nu i se poate întâmpla nimic atât timp cât şeful lui este Fătuloiu şi în permanenţă face trimitere la excursiile pe care aceştia le-au efectuat în anii 2006-2007, în Egipt şi Antalya, cu banii primiţi de la Gheorghe Mararu", susţine într-un raport trimis la Bucureşti ofiţerul de poliţie Constantin Nechita, fost membru al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă al Poliţiei Piatra Neamţ.

Mai citeşte şi:

Iaşi: Tiberiu Cristodorescu: "Nu l-a pus nimeni pe Falău să facă aşa ceva. El era disperat"

Războiul surd dintre familia baştanului Ionelaş şi procurorul care a făcut cea mai mare anchetă împotriva mafiei imobiliare

Cămătar ucis din răzbunare

INTERCEPTARI  Interlopul Gheorghiţă Mararu, împuşcat la Neamţ, a fost implicat în mai multe scandaluri alături de naşul său Vasile Rodideal

„Acuzaţiile sunt lipsite de dovezi"

Nechita susţine în raport că a fost demis după ce a arestat membri ai grupării interlope. „Comisarul Şoric este dirijat de către Gheorghe Mararu pentru a se răzbuna, deoarece, anterior, prin activitatea pe care am desfăşurat-o în calitate de ofiţer de informaţii, s-a reuşit arestarea unor membri importanţi din gruparea de crimă organizată condusă de către acest interlop", mai spune Constantin Nechita în raport.

Mai mult, în raport este menţionat faptul că şeful IPJ şi-a construit casa lângă cea a interlopului Mararu. „Dovada este că a locuit în vila aparţinând lui Gheorghe Mararu, cel mai important lider de crimă organizată din Neamţ, şi, ulterior, în aceeaşi perioadă, au ridicat două impunătoare vile, fiind vecini", se mai precizează în raportul citat.


Şeful Poliţiei Neamţ neagă acuzaţiile aduse de subordonatul său. „Sunt lipsite de dovezi şi au fost făcute de un ofiţer care a fost sancţionat pentru indisciplină. Aşa cum am mai spus, contractul meu de chirie a fost cu o altă persoană, proprietară a unei case pe care a cumpărat-o, mai târziu, Gheorghe Mararu. După ce casa a fost vândută, am rămas acolo doar până am reuşit să mă mut", a declarat comisarul-şef Aurelian Vasea Şoric. Interlopul l-a mai avut chiriaş pe comisar aproximativ trei luni.

Aurelian Şoric (38 de ani) a ajuns la şefia Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ în 2006, atunci când Dan Valentin Fătuloiu era şeful Poliţiei Române. Ieşeanul a obţinut prin concurs funcţia, după ce predecesorul său a fost demis de Fătuloiu din cauza unui scandal în judeţ. După aproape patru ani, Aurelian Şoric ar putea fi demis în urma asasinării lui Gheorghiţă Mararu, la propunerea lui Fătuloiu.

"Contractul meu de chirie a fost cu o altă persoană, proprietară a unei case pe care a cumpărat-o, mai târziu, Gheorghe Mararu. "
Aurelian Vasea Şoric
şeful IPJ Neamţ

Criminalul din casa bunicilor

Principalul suspect al asasinatului de la Piatra Neamţ, în urma căruia cămătarul Gheorghe Mararu a fost ucis, a fost prins ieri în satul Dârloaia, comuna Bârgăuani, în casa bunicilor.

Potrivit anchetatorilor, Cristian Chilat (40 de ani) nu a opus rezistenţă în momentul în care locuinţa a fost înconjurată de poliţişti.Suspectul asasinatului de la cafenea a fost adus ieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ cu o cagulă şi singurele cuvinte pe care le-a rostit înainte de a intra la audieri au fost înjurăturile adresate familiei victimei.

„Morţii mamii lor de Marari", a scrâşnit printre dinţi Chilat. „Nu avem probe care să conducă la ipoteza că l-ar fi ajutat cineva, dar sunt convins că nu a acţionat singur în faza a doua, atunci când a părăsit locul faptei", a precizat procurorul de caz Stelian Olteanu.

Falău a fost eliberat condiţionat în urmă cu două luni. El a fost încarcerat la Penitenciarul Vaslui în luna iulie 2009 fiind transferat de la Penitenciarul Bacău. Până să fie pus în libertate, s-a prezentat de două ori în faţa comisiei de eliberare condiţionată. Prima propunere de eliberare condiţionată a fost respinsă în luna aprilie de judecătorii vasluieni, pe motiv că „scopul pedepsei nu a fost atins, condamnatul perseverând în activitatea infracţională".

Aceiaşi judecători l-au pus în libertate la începutul lunii august, motivând că Falău a avut un comportament corespunzător în perioada de detenţie. Chilat a fost arestat pentru 30 de zile pentru omor deosebit de grav şi riscă închisoare pe viaţă.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite