1.903 copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, vaccinaţi în ultimele 24 de ore. Peste 4.000 programaţi în platformă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghiţă a afirmat că 4.173 de persoane din categoria de vârstă 12 – 15
ani au fost programate în platformă, în ultimele 48 de persoane.
Gheorghiţă a afirmat că 4.173 de persoane din categoria de vârstă 12 – 15 ani au fost programate în platformă, în ultimele 48 de persoane.

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, joi, că, în ultimele 24 de ore, s-au vaccinat 1.903 copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. De la 1 iunie, peste 4.000 de copii din această grupă de vârstă au fost programaţi în platforma de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat, joi, că 1.903 persoane cu vârsta între 12-15 ani s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, cele mai multe la Bucureşti - 494, Cluj – 178 şi Ilfov- 140 persoane.

De asemenea, Gheorghiţă a afirmat că 4.173 de persoane din categoria de vârstă 12 – 15 ani au fost programate în platformă, în ultimele 48 de persoane.

În ceea ce priveşte categoria de vârstă 16-19 ani, 6.803 persoane au fost vaccinate în cadrul maratoanelor de vaccinare din 1 iunie.

„Vaccinarea persoanelor din categoria 12-15 ani se poate face şi fără programare, prin prezentarea la centrele de vaccinare unde imunizarea se face cu vaccinul Pfizer, atât centre fixe cât şi centre de tip drive-through, evenimente de tip maraton, dar şi în cabinetele medicilor de familie, acolo unde este solicitat acest tip de vaccin. Noi recomandăm vaccinarea cu programare în platformă, pentru a reduce timpii de aşteptare", mai spune Valeriu Gheorghiţă.

Copiii se vaccinează doar după ce tutorele legal îşi exprimă în scris acordul în acest sens, iar părintele sau tutorele trebuie să fie prezent în momentul vaccinării.

Vaccinarea copiilor a început, miercuri, România fiind prima ţară din Uniunea Europeană care a demarat imunizarea acestei categorii.

„La nivelul Uniunii Europene, România este prima ţară care a demarat campania de vaccinare şi pentru grupa de vârstă 12-15 ani. În celelalte ţări membre va demara activitatea de vaccinare şi pentru această grupă de vârstă, însă fiecare ţară are propria strategie privind persoanele eligibile pentru vaccinare", a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Schema de vaccinare constă în două doze care se administrează la o distanţă de 21 de zile, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite