1 iunie, declarată zi liberă naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1 iunie a fost declarată zi nelucrătoare după ce Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege în acest sens, fiind cameră decizională.

Decizia a fost luată cu 237 de voturi pentru, arată un comunicat al Itsy Bitsy FM, post de radio care a susţinut iniţiativa legislativă.

„Dincolo de toate eforturile, de la idee, până la acţiunile prin care am reuşit să aducem împreună atâţia oameni şi autorităţi în această campanie, cel mai mult contează bucuria celor mici. 1 Iunie zi liberă naţională va fi cel mai frumos cadou pentru toţi copiii şi părinţii”, a declarat Nadia Tătaru, director general Itsy Bitsy FM.

Potrivit sursei citate, iniţiativa legislativă a aparţinut senatoarei Rozalia Biro şi de deputata Claudia Boghicevici, împreună cu un grup format din 84 de parlamentari din toate partidele politice.

Legea, promulgată în cel mult 20 de zile

Campania este derulată de grupul de iniţiativă format din Itsy Bitsy FM împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), lideri de opinie - Andreea Marin, Virgil Ianţu şi Tily Niculae -, specialişti psihologi, asociaţii de părinţi.

„Ne bucură semnul pozitiv pe care îl dă societăţii votul de astăzi. Nu pot decât să sper că vorbim doar de un început, că vom pune umărul împreună – societatea civilă, autorităţile, liderii de opinie, companiile – să facem cât mai multe acţiuni în sprijinul copiilor şi părinţilor, pentru familii din ce în ce mai sănătoase din toate punctele de vedere”, a declarat Gabriela Coman, preşedinta ANPDCA.

Pasul următor este ca legea să meargă către Preşedintele României care în maximum 20 de zile o va promulga sau o va trimite înapoi parlamentarilor spre reexaminare. Urmează apoi publicarea în Monitorul Oficial şi intrarea în vigoare după alte 3 zile.

17.000 de români au sprijinit iniţiativa pe pagina de Facebook.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite