Ziua în care PSD a zis aşa: Dulce Românie, tare proastă mai eşti!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD a sărbătorit ziua de 15 ianuarie - Ziua Marelui Nostru Poet Naţional Mihai Eminescu - aşa cum numai acest partid ştie s-o facă: printr-o emoţionantă declaraţie de dragoste la adresa ţării noastre. O declaraţie care, parafrazând Poetul, poate fi sintetizată astfel: Dulce Românie, tare proastă mai eşti! De ce spun asta...

Carevasăzică, în seara de 15 ianuarie, după ce PSD şi-a debarcat al doilea premier în decurs de un an de guvernare, liderul partidului, Liviu Dragnea, a ieşit spăşit (sanchi) în faţa presei şi a declarat că a avut mână proastă la premieri şi că, la a treia încercare, el personal nu va mai propune pe nimeni, lăsând asta la latitudinea partidului, a Cexului adică.

A doua zi se întruneşte Cexul unde, conform informaţiilor aflate pe surse de agenţiile de ştiri, se întâmplă următoarele lucruri:

* Viorica Dăncilă din Teleorman propune ca viitorul premier să îndeplinească o minimă condiţie: să nu fie originar din Teleorman.

* Niculae Bădălău din Giurgiu (probabil spre a-şi spăla nişte păcate epistolare) o propune drept premier pe Viorica Dăncilă din Teleroman.

* Cexul o votează în unanimitate pentru funcţia de premier pe Viorica Dăncilă din Teleorman.

* Viorica Dăncilă din Teleorman acceptă propunerea şi devine candidat la postul de prim-ministru.

* Liviu Dragnea din Teleorman n-a avut nicio influenţă asupra acestei decizii a Cexului.

* Marţi după amiază, întrebat dacă nominalizarea Vioricăi Dăncilă are legătură cu faptul că e din Teleorman, Liviu Dragnea şi-a luat o mină foarte serioasă şi a replicat scurt: „Nici vorbă”.

Să fiu iertat, dar cine crede în şarada asta nu este neapărat idiot, ci îşi propune cu premeditare să fie idiot, chiar dacă s-ar putea să nu fie.

Pe lângă cele două debarcări ale propriilor guverne justificate într-un mod absolut psihopatologic, conducerea PSD atinge, cu acest episod, un nou pisc în ceea ce priveşte dispreţul cu care îşi tratează toţi concetăţenii, votanţi sau nu ai acestui partid.

Te uiţi la ei şi, când vezi la ce jocuri de grădiniţă se pretează atunci când conduc o ţară, ţi se face ruşine de părul lor alb (respectiv platinat).

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite