Varujan Vosganian, despre raportul MCV pe justiţie: „Eu mi-aş manifesta satisfacţia dacă acest raport ar fi o lecţie pentru mai târziu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varujan Vosganian s-a arătat indignat de greşeala din raportul MCV pe justiţie FOTO Arhiva Adevărul
Varujan Vosganian s-a arătat indignat de greşeala din raportul MCV pe justiţie FOTO Arhiva Adevărul

Ministrul Economiei Varujan Vosganian a vorbit duminică seara despre raportul MCV pe justiţie publicat săptămâna trecută la Bruxelles, în cadrul căruia se preciza că trei miniştri sunt acuzaţi de corupţie.

Ulterior, s-a specificat că era vorba despre doi miniştri acuzaţi de corupţie. „Una este să spui: «există în Guvern miniştri cercetaţi penal», alta e să spui: «există în Guvern trei miniştri cercetaţi penal». Când ai cifre care stârnesc nedumerirea opiniei publice româneşti, eşti dator să precizezi“, a declarat Vosganian în cadrul unei emisiuni difuzate de postul TV Digi 24.

„Precizarea a fost că cei trei evanghelişti erau, de fapt, doi şi nu a existat nicio scuză“.

Ministrul Economiei s-a arătat deranjat de faptul că raportul MCV pe justiţie s-a bazat pe surse, nu pe rapoarte oficiale.

De ce ai nevoie de surse să ştii ce miniştri sunt cercetaţi penal? Nu e destul să faci o scrisoare Parchetului şi Parchetul să-ţi răspundă?“, a întrebat el.

„Românii trebuie să ştie că în Guvernul României nu există niciun ministru urmărit penal pentru corupţie. Premierul s-a arătat nedumerit. Eu i-am întrebat pe jurnaliştii de la France Presse: «Dragii mei, cum vă imaginaţi voi că într-o ţară premierul nu ştie, preşedintele nu ştie că eu sunt cercetat penal, dar oficialii de la Bruxelles ştiu?». În România a început o adevărată întrecere socialistă. Nu e permis aşa ceva“, a mai spus el.

Întrebat dacă România va cere explicaţii referitoare la această gafă, Vosganian a declarat că premierul Ponta „urmează să aibă o discuţie lămuritoare în această privinţă“, precizând totodată că „explicaţii s-au cerut, răspunsul purtătorului de cuvânt a fost că Bruxelles-ul este foarte mulţumit de raportul pe care l-a făcut şi că sursele sale sunt deosebit de onorabile. Probabil că de acolo aşa se vede, cifra doi este egală cu cifra trei şi complicitate la abuz în serviciu, care este o acuză destul de evazivă, poate fi asimilată cu corupţia“.

Eu mi-aş manifesta satisfacţia dacă acest raport ar fi o lecţie pentru mai târziu, iar cei de la Bruxelles să îşi construiască rapoartele în baza unor surse oficiale“, a subliniat ministrul Economiei, adăugând că „noi nu suntem balada lui Toma Alimoş, să avem surse anonime şi să vedem cine este Manea grosul şi arţăgosul şi care este voinicul iubitor de dreptate“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite