VIDEO Mesajul lui Ponta către UNPR: Alianţa PSD-UNPR funcţionează fără sincope. În orice bătălie, primii pe care mă bazez sunteţi dumneavoastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Gabriel Oprea, al[turi de premierul Victor Ponta
Vicepremierul Gabriel Oprea, al[turi de premierul Victor Ponta

Preşedintele PSD Victor Ponta  s-a întîlnit pentru prima dată cu partenerii din UNPR după ce aceştia au devenit al treilea grup parlamentar ca mărime din USL. Premierul i-a asigurat pe progresişti că alianţa dintre cele două tabere funcţionează perfect, drept urmare UNPR va primi un loc eligibil pe listele PSD la europarlamentare.

„Cred că, pentru USL, intrarea UNPR-ului şi contribuţia pe care aţi avut-o, atât în 2012 cât şi după aceea, în acest an, de când suntem la guvernare, a fost extrem de importantă. De acum încolo, evident, în orice bătălie, primii pe care mă bazez, ca parteneri şi oameni care gândesc la fel ca şi membrii PSD, sunteţi dumneavoastră. PSD-UNPR funcţionează fără sincope, ceea ce înseamnă că oferta noastră pentru europarlamentare va fi unitară”, a subliniat preşedintele PSD, primul-ministru Victor Ponta, la Conferinţa Naţională a UNPR, desfăşurată la Palatul Parlamentului.

La rândul său, preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a salutat colaborarea dintre social-democraţi şi progresişti.

Gabriel Oprea: Mă bucur că proiectul UNPR se consolidează

„Am mers în alegeri şi ne-am atins obiectivele. Am contribuit la reunirea stângii româneşti şi am format, împreună cu PSD, partenerul nostru natural, Alianţa de Centru Stânga, parte integrantă a USL. Suntem la guvernare şi ne asumăm acest statut cu toată responsabilitatea” , le-a transmis preşedintele UNPR celor prezenţi.

Gabriel Oprea a subliniat aprecierea de care se bucură UNPR în rândul populaţiei. „Recent, Uniunea Naţională pentru Progresul României a reînscris partidul la tribunal, cu peste 350.000 de semnături. Tot acest parcurs pe care UNPR l-a avut ca partid ne face să privim cu speranţă spre anii care vin. Suntem mai puternici, suntem mai uniţi şi suntem mai pregătiţi să facem faţă viitoarelor competiţii electorale.

Patru deputaţi şi patru senatori PPDD au trecut la UNPR, drept urmare PSD este tot mai aproape de o majoritate parlamentară fără PNL. Prin achiziţia celor opt parlamentari, UNPR a devenit al treilea grup parlamentar din USL.

„Cei opt parlamentari au adus la cunoştinţă oficial preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, prin documente înregistrate la Senat şi Camera Deputaţilor, faptul că începând cu data de 12 decembrie 2013, se declară parlamentari UNPR şi vor activa în grupurile Partidului Social Democrat“, se arată într-un comunicat UNPR.

Pe aceeaşi temă:

Opt deputaţi PPDD au trecut la UNPR. PSD, tot mai aproape de o nouă majoritate fără PNL

Ivan: Obiectivul PSD la europarlamentare este 35-40% din voturi; UNPR va avea un loc pe lista PSD

Elena Udrea: Când a căzut Guvernul Ungureanu, nu a trădat UNPR, ci ai noştri din PDL


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite